Çatalağzı Eren Enerji Mesleki ve Anadolu lisesi öğrencilerinden 17 yaşındaki Kutay Gönültaş'ın yakalandığı Lösemi hastalığı nedeniyle Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde yaklaşık 5 aydır tedavi görüyor. Tedavisi sırasında saçları dökülen Kutay'a destek vermek için geçtiğimiz hafta içinde 12 sınıf arkadaşları da saçlarını kazıtarak destek vermiş, Kutay'ın yanında olduklarını göstermişti. Eren Enerji Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Bölümü 12'nci sınıf öğrencileri ''Bir ilik bir hayat' sloganı altında proje başlattı.

KUTAY, ZONGULDAKSPOR İDMANINI ZİYARET ETTİ

Bu davranışın ardından büyük bir mutluluk yaşayan Kutay'a bir destek de Zonguldaksporlu futbolculardan ve Teknik heyetten geldi. Tedavi gördüğü hastaneden izinli olarak Zonguldak'a gelen Kutay arkadaşları ve ailesi ile birlikte Zonguldakspor'un 14.30'da yaptığı idmanı ziyaret etti. Teknik Direktör Şenol Demir ve futbolcular Kutay'ın yanında oldukları belirterek "Bir ilik, bir hayat" projesine destek verdiler.

KUTAY UYGUN İLİK BEKLİYOR

Lösemi tedavisi devam eden ve uygun ilik bekleyen Kutay, kendisine destek olan herkese teşekkür ederek, "İyi ki varlar. Tedavi sürecim iyi gidiyor. İlik bekliyorum. Umarım en kısa zamanda çıkar. Tedavim bittikten sonra buraya geri dönmek istiyorum. İlik nakli aslında çok basit bir şey. İnsanlarımız daha çok bilinçlenmeli. Kızılay'a gidip 3 tüp kan vererek form doldurmaları yeterli aslında." diyerek diğer ilik nakline ihtiyacı olan hastalar için de çağrıda bulundu.

DEMİR "KULÜP OLARAK YANINDAYIZ"

Zonguldakspor Teknik Direktörü Şenol Demir de Kutay'a moral vererek "Zonguldakspor Kulübü olarak her zaman yanındayız. Umarız en kısa süre içerisinde sağlığına kavuşursun. Buraya gelmen bizim içinde ayrı bir moral oldu. Her zaman yanında olduğumuzu unutma" dedi.

MERT CAYMAZ "BU ÇOCUKLARLA GURUR DUYDUM"

Kaptan Mert Caymaz, başlatılan projeyi çok anlamlı bulduğunu belirterek "Çocuklar çok güzel bir düşünce ve 'Bir ilik bir hayat' sloganı ile arkadaşlarına yardımcı olmaya çalışıyorlar. Gerek yerel gerekse ulusal basında bunu gördük. Ben gurur duydum bu durumla. Bu çocukların bizim içimizden çıkması çok güzel. Bizde Zonguldak Kömürspor olarak her zaman onların yanındayız ve desteğiz." ifadelerine yer verdi.

HASAN KÜÇÇÜK "İNŞALLAH UYGUN İLİK BULUNUR"

Bandırmaspor maçında attığı golle takıma hayat veren Hasan Küççük ise "Kutay'ın sınıf arkadaşlarını bu hassasiyetlerinden dolayı kutluyorum. Çok önemli bir konuya değinmişler. Galiba o arkadaşımıza da yüzde yüz uyan bir ilik bulunamamış. İnşallah onun iyileşmesi için gerekli olan ilik bir an önce bulunur. Bu durumlar insanların başına gelince hatırlanılıyor. Önemli olan daha öncesinde hatırlayıp, tedbir alabilmek. Bu süreçte bende onlara destek veriyorum" dedi.

TAYLAN VAROL "BU GÜÇ KUTAY'DA VAR"

Kırmızı-laciverti ekibin yardımcı antrenörü ve Kutay'ın alt yapıdan antrenörü olan Taylan Varol ise, "Kutay'ın bir an önce iyileşip aramıza dönmesini diliyoruz. Bu gücün onda olduğunu biliyoruz. Biz bu konuda elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. 'Bir İlik Bir Hayat' sloganıyla, bu şekilde bir proje başlatmışlar. Onlara da teşekkür ediyoruz. Camia olarak elimizden ne geliyorsa Kutay'a ve bunun gibi rahatsızlığı bulunan herkese destek olacağımızın sözünü veriyoruz. Kutay güçlü bir karakter" dedi.

CANAN AKYÜREK YILMAZ "EN ÖNEMLİ ŞEY MORAL"

Kutay'ın tedavisi ile yakından ilgilenen öğretmeni Canan Akyürek Yılmaz ise "Çevremizdeki bu tür hastalıklara karşı güzel bir algı oluşturdu sevgili öğrencilerim. Beklentilerimize gelecek olursak; bu hastalıkta en önemli detay moral. Çevremizdeki hastanelerde onkoloji bölümlerindeki lösemili çocuklarımızı ziyaret edip küçük hediyelerle onları sevindirebiliriz. Asıl istediğimiz ise ilik bağışının artması. Vericiye hiçbir zararı olmayan ilik bağışının artmasını ve ilik bekleyen hastalarımıza şifa olunmasını istiyoruz. Bizim başımıza gelmez diye düşünmeyelim. Bizde kendimizi onların yerine koyalım ve ilik bağışında bulunalım ve unutmayalım ki bir ilik bir hayat..." dedi.

YUNUS EMRE YÜKSEL "ZONGULDAKSPOR'A TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Eren Enerji Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Bölümü 12'nci sınıf öğrencilerinden Kutay'ın sınıf arkadaşları

Yunus Emre Yüksel ve Melih Güçlücan ise başlatmış oldukları "Bir ilik bir hayat" kampanyasına destek veren Zonguldakspor camiasına teşekkür ettiler.

Yunus Emre Yüksel "Şenol Demir hocamız bizi davet etti. Her zaman bizim yanımızda olacaklarını söylediler. Bizim 'Bir ilik Bir Hayat' sloganı altında projemiz var. Herkesin desteklemesini bekliyoruz. Futbolcu abilerimizde bize destek vereceklerini söylediler. İlik naklinin hiçbir zararı yok. Bir kez verildiğinde tekrar verilebiliyor. Türkiye'de biz bu durumu çoğaltmaya çalışıyoruz. İnşallah çoğalır. Zonguldakspor kulübüne çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

MELİH GÜÇLÜCAN: "BİR İLİK HAYAT KURTARIR"

Kutay'ın bir diğer sınıf arkadaşı Melih Güçlücan ise: "Biz bu şekilde rahatsızlığı bulunan arkadaşlarımıza yardım etmeye çalışıyoruz. Onlara ilik vermeye çalışalım. 'Bir İlik Bir Hayat.' Bunu hiçbir zaman unutmayalım. Destek veren herkese Kutay adına teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi