Zonguldak'ın yeni Valisi Ahmet Çınar, ilçe gezileri kapsamında ilk ziyaretini Ereğli ilçesine yaptı. Vali Ahmet Çınar, beraberinde Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu ve Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile ilk olarak Ereğli Esnaf ve Sanatkar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanvekili Hüseyin Çınar'ı ziyaret etti. Başkanvekili Hüseyin Çınar ve Yönetim Kurulu üyeleri, Vali Çınar'ı kapıda karşıladı. Ziyarette konuşan Vali Çınar, Zonguldak'a hizmet etmek için görevde olduklarını vurgulayarak, "Her birimizin sorumluluğu ve yetki alanı var. Biz beraber olarak birlikte hareket edersek, işbirliğimiz olursa, birbirimize desteğimiz olursa, buna modern dilde 'sinerji' diyoruz. Ama ben 'bereket' diyorum, işin bereketi artar. Dolayısıyla bu şehir için kimin yapabileceği bir şey varsa, bizim onlarla işbirliği yapmamız, koordine etmemiz, yönlendirmemiz esastır. Bu niyet ile çalışacağız. Niyetimiz iyi, gayretimiz de samimi olacak. Bu şehre hizmet etmek bizim için onurdur, şereftir. Yeni devlette de hakim olan anlayış da doğru olan da bu" dedi.

Vali Çınar ve beraberindekiler, daha sonra Ereğli ilçe merkezinde esnaf ve dernek ziyareti gerçekleştirdi, Yaşlılar Gençler Evi'ne giderek vatandaşlar ile bir araya geldi. Vali Ahmet Çınar, vatandaşlarla yaptığı sohbetinde vatani görevini yedek subay olarak Karadeniz Bölge Komutanlığı'nda yaptığını söyledi.

Ereğli'nin, il olması durumunda büyüyeceğini, Zonguldak'ın büyükşehir belediyesi olması durumunda ise küçüleceğini belirten vatandaşların sözleri üzerine Vali Çınar, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'a dönerek, "Ereğli'nin il olması yönünde bir çalışma var mı?" diye sordu. Belediye Başkanı Uysal da, bu yönde bir çalışma olduğunu açıkladı.

Vali Çınar, daha sonra Ereğli Müzesi'ni ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.

.

Editör: Pusula Gazetesi