Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun Güzelcehisar Lav Sütunları ve Sahili'nin Turizm ve Rekreasyon Amaçlı Peyzaj Uygulama alanında incelemelerde bulundu.
Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyeleriyle birlikte Güzelcehisar Lav Sütunları ve Sahili'nin Turizm ve Rekreasyon Amaçlı Peyzaj Uygulama alanında incelemelerde bulundu. İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kayış, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selman Karayılmazlar'ın da bulunduğu gezide proje yetkililerinden bilgi aldı.
Çalışmaların tamamlandığında şehrimizin kaderini değiştirecek bir proje olacağını belirten Rektör Uzun, "Burada şehrimizin turizmini geliştirebilecek özverili bir çalışma olduğunu görüyoruz. Bu nedenle öncelikle projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. Üniversite tarafından projenin ikinci etabının da gerçekleştirebileceğini vurgulayan Rektör Uzun bu konuyla ilgili peyzaj mimarlığı bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sabaz ve öğretim üyeleriyle görüş alışverişinde bulundu.
Şehrin önünü açan projeler sunmalıyız
Üniversitenin şehre değer katan projeler geliştirmesi gerektiğini belirten Rektör Uzun, "Üniversite olarak bu şehre bir şeyler söyleyebilirsek, şehrin önünü açan projeler ortaya koyarsak Rektör olarak kendimi başarılı sayacağım. Bulunduğu şehre değer katan bir üniversite olmayı umut ediyorum. Umutsuzluğa kapılmaya gerek yok. Güneş bizim için hergün yeniden doğuyor. Önemli olan bundan 20-30 yıl sonra bile adından söz ettiren, sürdürülebilir işler yapmak" diye konuştu.
Proje alanındaki gezinin ardından Güzelcehisar Köyü Muhtarı Necmi Uyan ve köy sakinlerinin görüşlerini dinleyen Rektör Uzun, 87 yaşındaki Ahmet Bildirici ile uzun süre sohbet etti.

Editör: Pusula Gazetesi