Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Zonguldak'ta yapılması planlanmış ve gecikmiş projeler ile ilgili kamuoyundan kendisine gelen tepkileri değerlendirdi.

Yapılmış projelerde kafasında soru işareti olan konuların cevabını bulamazsa o projeye başlayamadığını belirten Vali Bektaş "Benim böyle bir zaafım var, başlanmış hiçbir projemiz yarım kalmayacak" dedi.

"HAYATA GEÇİRECEĞİMİZ PROJELERDE AMACIMIZ ŞEHRİ DENİZLE BULUŞTURMAK OLACAK"

Vali Bektaş, gecikmiş ve yeniden revize edilen projelerle ilgili şunları söyledi;

"Başlanmış hiçbir projemiz yarım kalmayacak, net söylüyorum. Gökgöl Mağarası önünün projesini önemli ölçüde dönüştürdük. İhalesi yapıldı, sözleşmesi imzalandı. Üzülmez Kültür Vadisi Projesi devam ediyor. Proje son halini aldı, bakanlığa gitti. Bakanlıkta bugün toplantı var, proje müzakere edilecek. BAKKA güdümlü bir proje, ajansın bağlı olduğu bakanlık projenin içini görmek istedi. Beğenmezlerse düzelteceğiz yeniden. Tüm projelerimiz devam ediyor. Aslında Manolya Park da belediyenin işiydi. Belediye hudutlarına İl Özel İdare'nin girmesi normal değildir. Öyle ya da böyle girilmiş. Bütün işler devam ediyor. Yine belediyenin ilgi alanına girer miyiz, ben gönüllü olmam. Zorunlu olursa gireriz. Belediye bir sebeple bu işi yapamıyorsa oturur konuşuruz gireriz. Bu işin yetkilisi, sorumlusu kimse işten öyle randıman alabiliriz. Özel İdare'nin şehir parklarını kontrol, denetleme, iyileştirme diye bir yapılanması yok. Ama belediyenin var. Hayata geçireceğimiz projelerde amacımız şehri denizle buluşturmak olacak. Turizmin önemini asla inkar edemeyiz."

"MÜDAHALE ETTİĞİM PROJELERDE SORULARIN CEVABINI BULMADAN O PROJEYE BAŞLAYAMIYORUM"

"Harmankaya'daki sorunu Süzek Kanyonu'nda yaşadık. Yürüyüş yolu profesyonellere göre yapılmış bir yol. Vatandaş geliyor 'Ben burada nasıl yürüyeyim' diyor. Kanyondaki teras kısmını epey dönüştürdük, 40 metreye dönüştürüldü. Kuş Kalesi var, orada bir teras ve bir tesis yapacağız. Ancak şu anki ihalede bu yok. Girişten yukarıya kadar parkur, arkada şelalelerin açma mekanizmaları, merdivenlerin hepsi yapılacak. Bakın Süzek'e müdahale etmedim, şimdi ortada ne yapacağımızı bilmiyoruz. Müdahale ettiğim projelerde soruların cevabını bulmadan o projeye başlayamıyorum. Benim öyle bir zaafım var. Tuvaleti var kilitli. Ancak kilitli olmasa da yine giremeyeceksiniz çünkü bir temizleyicisi yok. Böyle bir proje olur mu?"

Editör: Pusula Gazetesi