Şamlar Köyü Esentepe Mahallesi Kabaklar mevkisinde yaşayan köy sakinleri 6-7 aydır nereye müracaat ettilerse bir türlü sorunlarına çözüm bulamadıklarını ifade etti.
Lağımın yola aktığını ve yolda yürüyebilmek için ayaklarına poşet bağlamak zorunda kaldıklarını anlatan vatandaşlar "Yaklaşık 6-7 aydır bu lağımlar yola akıyor. Şu ana kadar hem yazılı hem de sözlü olarak bildirmediğimiz yer kalmadı. Ama köyümüze ne gelen var ne giden. Çocuklarımız okula gidip gelirken bu pisliğin içerisinden geçmek zorunda kalıyor. Pisliğin hem okula hem de eve yayılmaması için ayaklarına poşet bağlıyoruz. Bulaştığı zamanda hemen yıkayıp öyle önlem almaya çalışıyoruz. Havalar artık ısınmaya başlayacak. Bu lağımlar mikrop saçmaya başlayacak. Salgın hastalığa yakalanmalarından endişe ediyoruz. Ereğli Kaymakamımız Sayın Nazım Madenoğlu'nun bu tür şikayetlere çözüm bulduğunu duyduk. Kendisinden yardım istiyoruz" dediler.
Şamlar Köyü sakinleri yola akan ve çamur haline gelen lağımlardan kurtulmak için yetkililerin gerekli çalışmayı yapmasını istiyor.

Editör: Pusula Gazetesi