Çaycuma’da devam eden ‘Batı Karadeniz Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda ‘En Güzel Manda ve En Güzel Buzağı” yarışması düzenlendi. Yarışmayı, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Gıda Tarım ve Hayvancılık Zonguldak İl Müdürü Necmi Çelik, Çankırı Gıda Tarım ve Havyacılık İl Müdürü Osman Çakır, Gıda Tarım ve Hayvancılık Çaycuma İlçe Müdürü Coskun Ulutaş, Çaycuma Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, Expo Link Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan, Fuarın ana sponsoru Yurtbay Yem Fabrikası Müdürü Emin Kumkumoğlu ve çok sayıda vatandaş izledi.
Jüri üyeliklerini ise Önder Alkan, Ersin Çam, Veysel Karaaslan, Elife Meral, Hasan Gül, Mesut Arabacı ve Nadir Kaptan üstlendi.
Yarışmada adaylar, yaşa göre gelişim, ırk özelliklerine sahip olma durumu, hayvanın mizacı, bacak, boyun gövde ve kafa yapısı, kondisyonu, temizlik ve bakımı ve genel görünün olmak üzere 8 kategoride yarıştılar. Teker teker podyumda yürüyen buzağılar özellikle çocukların ilgisini çekti. Bazı buzağılar ise podyuma çıkmakta direndi. Değerlendirme sonucunda üçüncülüğü Muharrem Aydın ve Mustafa Bulduk’un buzağıları paylaştı. İkinci Ertuğrul Saraç’ın buzası, birinci ise Yunus Saraç’ın buzağı seçildi. Sadece iki mandanın yarıştığı ‘En Güzel Manda Yarışması’nda ise ikinci Ramazan Erbağ, birinci Dursun Saka seçildi.
Havyacılığın geleceği olan üreticilere teşekkür eden Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli; “Batı Karadeniz Tarım ve Hayvancılık Fuarını, Çaycuma da düzenlemenin gururunu yaşıyoruz. Fuarımız beklentinin ötesinde müthiş bir katılımla gerçekleşti. İlk olması hesabi ile değişik zorluklar yaşadık. Belki başlangıçta ama vatandaşımız sağ olsun başta Zonguldak’ımız, Bartın’ımız, Karabük’ümüz, Çankırı’mız, Bolu'muz olmak üzere bölgemizin bütün illeri fuara sahip çıktı ve bu fuar sayesinde tarım sektörünün güçleneceğini çiftçi ile üreticinin buluşması yeni teknolojik gelişmeleri takip etme fırsatı bulacaklarına inanıyorum. Fuarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bugün çok güzel buzağı ve malak yarışması oldu. İnşallah bu üreticilerimizin tarım ve hayvancılığa devam etmesine vesile olur diye düşünüyorum. Bir gencimizi de bu yarışmacılar arasında görmek, hayvancılığın genç nesiller içinde de devam ettirileceğinin bir göstergesi olacağını tahmin ediyorum. Ben dereceye giren ve yarışan tüm üreticilerimize teşekküre diyorum”diye konuştu.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik ise; “Hakikaten çok keyifli bir yarışma izledik. Podyuma her zaman genç mankenler veya arabalar çıkmaz. Çok güzel hayvanlarımız burada sergilendi. Bu inşallah genç üreticiler, genç çiftçilerimize bir örnek teşkil eder, onlarında bu üretimin her safhasında gıda, tarım ve hayvancılığın her alanında üreticilerimize ve genç çiftçilerimize ihtiyacı var inşallah bu yarışmalarla onlara bu işi sevdirmiş oluruz”şeklinde konuştu.
Dereceye giren buzağı ve manda sahiplerine altın ve çeşitli hediyeler verildi.
Editör: Pusula Gazetesi