Devrek'in Bakırcılar Köyü'nden kız istemeye giden aile 'Red' cevabı alınca ortalığı savaş alanına çevirdi.

Devrek'in Çorak Köyünde ikamet eden 32 yaşındaki İbrahim Gebeş, bir yıl önce Devrek'te Uğur Işılak konserinde Bakırcılar Köyünden gurbetçi Sümeyra Cin (19) ile tanışarak istemeye gitti.

Kız isteme sırasında ortalık karıştı. Damat Adayı İbrahim Gebeş yaşananları kendi penceresinden anlatmıştı. Bu bez kızın babası Meftun Cin yaşananları Pusula'ya anlattı.

Metfun Cin'in ifadeleri şu şekilde;
"Geçen yıl bir kafede kızımla tanışmışlar. Bende 'Bizim memleketli' dedim tanışırız diye düşündüm. Yaşını 28 dediler. Bende karşı çıktım. O zaman kızım 19 yaşındaydı. Bende yaş farkından dolayı kabul etmedim. İbrahim Gebeş Almanya saatiyle gece 12,40'da mesaj atıyor: 'Biz ayrıldık' diye. Beni kandırmak için böyle söylemişler. Baktım ben kızım ciddi İbrahim Gebeş'i araştırmaya başladım. İbrahim Gebeş evli çıktı. Bende kızıma bunları kanıtlarıyla gösterdim. Kızım İbrahim Gebeş'i arayıp sormuş, 'ben evli değilim' demiş. Kızıma eski nüfus cüzdanının fotoğrafını göndermiş, 'bekarım' demiş. Doğum tarihi ve yaşı daha büyük çıktı. 15 Ekim 1987 doğumlu. Kızım daha 19 yaşında. Benim ağzımdan hiç bir zaman 'istemeye gelin' lafı çıkmadı. Çünkü İbrahim Gebeş'in evli olduğunu biliyordum. Nisan 2019 tarihinde eşinden boşanmış. Kızımla aralarında 13 yaş farkı var. Gelelim son olaya; ben çiçekleri fırlattım, razı olmadığım için. Ama evimde arkamdan yumruk yedim. Ondan sonra ev karıştı. Biz üç kişiydik. Ben kardeşim, babam. Camları babası kırdı. Amcası baltayla saldırdı. Baltayı yeğenim elinden aldı. Ben İbrahim Gebeş ile kavga ederken camları kırıp bana vurmaya kalktı. Babam yetişmeseydi Allah bilir bana da ne olurdu? 'Kızını 4'üncü karı yapacağım' diye bağırıyordu. Bunların hepsinin şahitleri vardır. Havuz önünde bize silah çektiler olay böyle olmuştur. Daha çok şeyler var ama bunları mahkemede kullanacağım."

19 yaşındaki Sümeyra Cin'in amcası Adnan Cin ise o gece yaşananları şöyle aktardı:

"Biz ilk tanıdığımızda şahsı araştırdık. Belgeleriyle birlikte evli olduğunu kanıtladık. Kızımızı bekar diye kandırmıştı. Evli olduğunu kızımıza göstermiştik. Fakat şahıs geçen Nisan ayında davası görülerek boşanmış. Ama şahıs kız ile tanışma sırasında evlidir. Bekar olduğunu söylemiş. Kızı bu şekilde kandırarak kendine sevdirmiş ve aşık etmiş. Olaylar bu şekilde cereyan ettiği için bu şahsın evli olduğunu ve hatta başından iki nikah geçtiğini öğrendik. Ama şahsın bizim hakkımızda yaptığı bütün beyanlar doğru değildir. Kız istemeye kesinlikle gelmeyin. Hatta izne gelmeden önce ailesine ailemizi gönderdik. Sakın böyle bir şey yapmayın. Oğlunuzu bu işten vazgeçirin dedik. Gelmesinler, eğer gelirlerse bu iş güzel bitmez diye onlara haber gönderdik. Ama onlar ısrar ettiler. Geldiler. Ağabeyim bu işle uğraştığı için devamlı araştırdı. Benim de üç kızım var. Kız çocuğu babası olarak kim ister ki çocuğunu kötü bir yere veya hayırsız bir yere versin. 100 kişiden bir kişi dahi bu şahıs hakkında bize olumlu cevap dahi vermedi. Oturduk konuştuk, bir kişi olumlu cevap verse sebep aradık. Fakat kesinlikle bir sebep bulamadık. Yaptığı evliliklerden, akrabalarından, hısımlarından, kız arkadaşlarından herkes olumsuz cevap verdi. Biz kızımızı ateşe atamayacağımız için vermedik."

"Kız istemeye bıçakla gelinir mi?"

İ.G. ve ailesinin olay günü çiçek ve çikolata ile evlerine geldiğini anlatan Adnan Cin, "Bunlar olay günü çiçek ve çikolata ile geldiler. Biz çiçek ve çikolata ile gelmelerini beklemiyorduk. Kız vereceğiz demedik. Tanışmak istiyorlarsa tanışabiliriz. O şekilde bir diyalog geçti. Çiçek ve çikolata ile gelince ağabeyim bir senenin verdiği stresle beraber çiçeği yere attı. Bunun üzerine şahsın amcası ağabeyime arkadan yumruk vurdu. Bütün olaylar o anda cereyan etti. Her şey birbirine karıştı. Bizim bayramın üçüncü gününde kaybolan üç ineğimiz vardı. Bize bütün gün boyunca geçmiş olsun ziyaretleri olmuştu. Fakat şahsın söylemiş olduğu anlatmış oldukları karşısında ağzım açık donakaldım. Doğruları söylemiyor. Pusu kurulduğunu iddia ettiği kişiler bize kayıp ineklerimiz sebebiyle geçmiş olsuna gelen insanlardı. Kavga sırasında kavgayı ayırmak istediler. Onlar olmasaydı belki daha büyük olaylar olacaktı. Kız istemeye bıçakla gelinir mi? Sopayla bize vurular" diye konuştu.

Amca Adnan Cin, kavga sırasında karnından bıçakla yaralandığını, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandığını ifade etti.

damat-adayi-konustu-bize-istemeye-gel-dediler-gittik
Damat adayı konuştu: "Bize 'istemeye gel' dediler, gittik"
kiz-isteme-kavgasinda-kan-akti-cok-sayida-yarali-var
Kız isteme kavgasında kan aktı: Çok sayıda yaralı var

Editör: Pusula Gazetesi