Ak Partili Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk’ün, 2016 yılı Ocak-Şubat aylarında köy muhtarlarıyla yaptığı toplantıda Zonguldak Valisi Ali Kaban ve Gökçebey Kaymakamı Bünyamin Bilgin’le ilgili ifadeleri duyanları şok etti.

Dönemin Ak Parti İlçe Başkanı Lokman Aydın ve İl Genel Meclisi Üyesi Kenan Çetinoğlu’nun da bulunduğu toplantıda Vedat Öztürk’ün konuşmaları Kaymakam Bünyamin Bilgin’e kurulan komployu da açığa çıkartıyor.

İşte Vedat Öztürk’ün o toplantıda yaptığı konuşma:

“Kimse Kaymakamla, Üsteğmenle kendi şahsi menfaat için darılmaz. Ortada muhakkak bir neden vardır. Bu kadar çalışmanın arasında bu kadar işin arasında ufak tefek şeylerle uğraşırsak randıman alamayız. Nereden kanadıysa oradan kopartmamız lazım.

Benim Kaymakamla hiçbir şahsi meselem yoktur. Gene saygı ve sevgimi gösteriyorum. Her zaman gelsin, önümü iliklerim. Fakat bana yalan söylediği için küsüm. Küs derken bana yanlış yaptı. Birahaneler konusunda yanlış yaptı. 'Vali Bey yanlış yönlendirdi' deseydi, Vali Beye yüklenirdik.

Seçim döneminde vatandaşı dinledik, not aldık. En büyük sıkıntı ilçedeki birahanelerdi. İlk işimiz birahaneler için yer aradık. Hazine yeri bulduk, Kaymakam karşı çıktı. 'Şahıs yeri bulsak' dedim, 'çok güzel olur' dedi.

BAŞKANLIĞIMA MANİ OLSA RUHSAT VERECEĞİM

Arsa sahibinin gönlünü yaptık. Kaymakama bilgi verdim. Kaymakam, 'Sen bunu yap, senin buraya heykelini dikerler' dedi. Girişimlere başladık, her şey bitti, temelleri attık, binalar bitti. Ufak tefek sıkıntılarımız var. Ruhsatla ilgili. Kaymakama güvendik, aşarız sandık. Son noktaya geldik, olumsuz görüş yazdı. Olumsuz yetki yazması hiç önemli değil. Ben belediye başkanı olarak ruhsatı veririm. Ama bunlar bizi Tarım’a, DSİ’ye, Karayollarına, İdare Mahkemesine şikayet ettiler. Ben yine vereceğim ruhsatları. Kaymakama, 'Benim adam Vedat’sa ben de buralara ruhsat vereceğim' dedim. Bir ilçenin Kaymakamı ruhsat için mahkeme gider mi ya! Belediye Başkanlığını kaybetsem yine vereceğim o ruhsatları.

Arada birileri yalan söylüyor. İçişleri Bakanlığına kadar gittim. Valiye telefon açtı. Kaymakam gider kalır, ona önümüzdeki günlerde bakacağız. Onlar oturmak çok istiyor ama yapacak bir şey yok.

VALİ BEYİ KİMSE İSTEMİYOR

Bütün Belediye Başkanı Vali Bey’i istemiyor. Ankara’da toplantı yapıldı. Vali Bey’in gitmesi için imza verdi. Akşam sabah Vali Bey’de gidecek. Herkes hak ettiği şeyi görecek.

Vali Bey’e dedim ki. 'Vali Bey' dedim. 'Kaymakam iyi uşak ama genç çocuk. Fakat Gökçebey’de üç kişiyle oturuyor. Bunların ikisi solcu, koyu CHP’li biri de üsteğmen. Bunun haricinde kaç kişiyle dolaşmış, nerelere gitmiş, bir takip edin' dedim.

Vali Beye dedim ki geçenlerde. Özcan Ulupınar’da vardı. Kitapçık vardı önüne koydum. 'Sayın Valim, Gökçebey’de neler olmuş şu kitapçığı bir oku bakan' dedim. Özcan Ulupınar bana bozuldu. İki yıldan beri bir vali ilçeye gelmez mi? Peşinden bana telefon açıyor. 'Çok iyi şeyler yapmışsın ama bu sıkıntıları giderelim' dedi. Orada isyan ettim ona. Adam her yere Vali Yardımcısını gönderiyor. Hiç kımıldamıyor. Bunu bütün belediye başkanları biliyor. Yapan karşılığını bulur. Ben yaparım. Köylere kum çakıl gönderdim. Jandarma bana ceza yazdı. Kim yazdurya. CHP’lile yazdurya!

YANIMDAKİ ADAMA CEZA YAZILDI

Devrek’e maça gittik. Maç seyrettik. Kulüp Başkanımız Kenan Albayrak ile iki bardak rakı içtik. Çukur’da Jandarma çevirme yaptı. 'Benim yanımda sana ceza mı yazacaklar' dedim. Jandarma hemen 'İn aşağıya' dedi. Kimlik verdim kimliğime bakmadı. Aradım üsteğmeni telefonuma bakmadı. Kaymakamı aradım. 'Bende ceza yedim' dedi. Bana masal anlattı. 'Senin karşında çocuk yok. Bana masal anlatma' dedim. 'Talimat verecek misin?' dedim. 'Sen memuruna laf söylemeyeceksen kapat telefonu' dedim. Eve gittim. Üsteğmeni aradım. 'Aferim' dedim. 'Seni tebrik etmek lazım. Belediye Başkanının yanındaki adamın ehliyeti alınır mı?' dedim? 'Benim Gökçebey’de iki muhalifim var. Biri Kaymakam, biri sensin' dedim. Kapattım telefonu. Benim onları Vali’ye şikayet etmem lazım. Onlar beni Vali’ye şikayet etmişler. Bu kadar yavşaklık olur mu? Bu kadar şerefsizlik olur mu?”

İLK AÇIKLAMA MUSTAFA SEMERCİ'DEN

Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Tığ'ı arayarak, "Ben böyle bir toplantıda ve böyle bir düşünce içinde asla olamam. Sayın Valimiz Ali Kaban, devletimizin temsilcisi, başımızın tacıdır. Ben şahsen kendisinden çok memnunum. Bizim Vali Bey'e karşı olma gibi bir düşünce içinde olmamız mümkün değildir" dedi.

Not: Toplantıda bulunan bir muhtarın cep telefonuyla görüntülü olarak kaydettiği bu konuşma elimizde... Habere itiraz eden olursa, görüntüyü izletebiliriz...


Editör: Pusula Gazetesi