Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 3 yıldır kemik kanseri tedavisi gören, bu tedavide sağ kolunu kaybeden ve dün akşam da tedavi gördüğü özel hastanede yaşamını yitiren Taner Oktay, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Fanatik Fenerbahçe taraftarı olan Taner Oktay'ın tabutunun üzerine Taner Oktay'ın kuzenleri tarafından yaklaşık 4 gün süren çabanın ardından 15 futbolcuya imzalatılan forma ile Volkan Demirel'in kendisine gönderdiği kaleci eldivenleri ile son yolculuğuna uğurlandı.

Taner Oktay, Ereğli'de 17 yaşında kemik kanserine yakalanmış ve yaklaşık 1 sene süren tedavi sonrasında sağ kolunda oluşan Tümör 'den dolayı kolunu kaybetmiş, iyileşmeye giden süreçte hastalığın yeniden nüksetmesi ve Akciğer' e sıçramasının ardından 2 sene süren yaşam savaşını kaybetti.

20 yaşında hayatını kaybeden Taner Oktay'ın babası Hüseyin Oktay, ailesi olarak tüm imkanları seferber etmelerine rağmen çocuğunu kurtaramadıklarını kaydetti. Baba Oktay konuşmada ""Çocuğum 17 yaşında kansere yakalandı. 3 yıldır çekiyor. Doktorlar ve ailesi olarak tüm imkanları kullandık. Ama sonuç iyi olmadı. Kanser tanısı konduktan ve sağ kolundan başladığı için hastalığı sağ kolu alındı. Ancak buna rağmen rahatsızlığı daha da yoğunlaştı. Kemoterapiye de cevap vermedi. Sonuç iyi olmadı" dedi.

Tedavi gördüğü özel hastanede yaşamını yitiren Taner Oktay için evinin önünde cenaze namazı kılındı. Helallik alınmasının ardından öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Taner Oktay aile mezarlığına defnedildi.

SOSYAL MEDYASINDAN HEM KENDİSİNE HEM DE SEVENLERİNE MORAL VERMEYE ÇALIŞMIŞ...

Zaman zaman tedavisiyle ilgili sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan Oktay, yaklaşık 1 yıl önce yaptığı paylaşımında kanseri bir kez yendiğini belirterek bir kez daha yeneceğini ifade etmişti. Taner Oktay, aynı paylaşımında, kendisinden iyi haber bekleyenlere "Karşınıza iyileşmiş olarak çıkacağım" diyerek hem kendisine hem de takipçilerine moral vermişti.

Cenaze törenine Ereğli Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Tayyar Mendeş, Ereğli Kent Konseyi Başkanı Gökhan Günay, bazı siyasiler, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile sevenleri ve ailesi katıldı.

Editör: Pusula Gazetesi