Çaycuma'da aşırı yağışlarda dolayı çarşı merkezi ve bazı okulların bahçesi sular altında kaldı. Çoğu işyerine su bastı.
Deva Partisi Çaycuma İlçe Başkanı Ünal Kurt, Çaycumada dün gece başlayan yağmur sonrası oluşan tablo özelinde açıklamalarda bulundu. Kurt açıklamasında şu cümlelere yer verdi.

"Çaycuma'mız gece başlayan yağmur ile adeta çok kısa süre içinde felakete ramak kala durumuna geldi. Bir çok esnafımızın ekmek teknesinde maddi hasar oluştu. Esnafımız maalesef ticaretine devam etmesi gerekirken, ellerine fırça, çekpas ne buldularsa alıp, dükkan temizleme meşakkatine düçar olmak zorunda kaldılar.

Çarşının özellikle eski belediyeye yakın olan sokaklarımız uzun yıllardır bu şekilde. Yani altyapı eksikliği bilinen bir gerçek. Bu görüntüler Çaycuma'mıza yakışmıyor. Marka kent olmak sadece güzel görselli üstyapı ile değil, aynı zamanda sağlam altyapılar ile mümkündür. Belediyemizi ve diğer tüm ilgili makamları tez elden bu sorunu çözmeye davet ediyoruz.

Allah korusun, ülkemizde yakın zamanda vuku bulan sel felaketlerine şahit olduk. Canla başla oralara yardım götürmek için uğraş verdik. Aynı duruma düşmemek adına ivedilikle bu sorunu kökten çözmek için, sellere karşı "önlem" alınmalı. Geniş çaplı fizibilite çalışması yapılıp, ilk kazma bu amaçla vurulmalı.
Sele maruz kalan halkımıza, esnafımıza Çaycuma'mıza geçmiş olsun diyoruz. Tekrarının yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını tavsiye ve temenni ediyoruz."