Yaklaşık 5 gün önce Bakanlar ve üst düzey emniyet yetkililerinin katılımı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Merkez Binası'nda yapılan sporda şiddeti önleme toplantısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Vali, Emniyet Müdürü ve Belediye başkanlarının bundan sonra forma giymeyecekleri konusunda açıklama yaparak yasak getirmişti. Toplantıda Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de hazır bulunmuştu.

Soylu açıklamasında "Valilerimiz forma giymeyecek, Emniyet Müdürlerimiz forma giymeyecek. Belediye başkanlarımız forma giymeyecek. Biz kamunun sorumlularıyız bizim görevimiz, hem müsabakaların centilmenlik içinde geçmesi, aynı zamanda da seyri hoş ve maçtan çıktığı andan itibaren herkesin ağzı tadında olan, genel bir keyif almış biçimde stadtan çıkmayı temin edebilmektir. Bizim sorumluluğumuz esas itibari ile budur." demişti.
CAMİANIN HOŞUNA GİDİYORDU, ÖRNEK OLUYORDU

Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı bu açıklamadan önce Zonguldaspor yönetiminin ziyaretinde Zonguldaspor forması giymiş ve yönetimi bu şekilde karşılamıştı. Bu durum ise gerek yönetimi, gerekse taraftarları son derece mutlu etmiş, Emniyet Müdürüne karşı kat kat daha sempatisi artmıştı. Bir önceki Emniyet Müdürü Osman Ak da Zonguldakspor'un her zaman yanında olmuş, büyük bir sempati toplamıştı. Bu tür olaylar ise taraftarın maçlarda daha dikkatli ve centilmen olmasına neden olmuştu.

BUNDAN SONRA YASAKLANDI
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamasının ardından bu tür güzel görüntüleri artık taraftar göremeyecek. Valiler, Emniyet Müdürleri ve Belediye Başkanları bundan sonra takım forması giyemeyecek. Tüm sporseverlerin tüm maçlarda çok daha dikkatli ve fair-play kurallarına uygun hareket etmesinin yanı sıra takımına ve emniyetine güçlük çıkartmayan birer taraftar olması yönünde mesaj verildi.

Editör: Pusula Gazetesi