Misli.com 2.Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden temsilcimiz Zonguldakspor'da bu sezon deplasman fobisi yaşanıyor. Kırmızı-lacivertle ekip 2020-2021 futbol sezonunda deplasmanda oynadığı 6 karşılaşmada henüz galibiyet göremedi. Elmas sezonun ilk maçında Deplasmanda İnegölspor ile 0-0 berabere kaldıktan sonra ikinci deplasmanında ise Ergene Velimeşe karşısında 1-0 öne geçmesine rağmen galibiyeti koruyamadı ve sahadan 1-1'lik sonuçla ayrıldı. Zonguldakspor bu ilk iki deplasmandan 2 puan aldıktan sonra son 4 deplasmandan ise puan dahi alamadı.
Zonguldakspor son 4 deplasmanda sırasıyla Sancaktepe'ye 1-0, Hekimoğlu Trabzon'da 3-0, Uşakspor'a 3-2 ve Gümüşhanespor'da ise 4-2 mağlup oldu. 6 deplasman maçında rakip kaleleri 5 kez havalandıran Elmas, kalesinde ise 12 gol gördü.

ELMAS DEPLASMAN FOBİSİNİ KAHRAMANMARAŞ'TA YENECEK Mİ?

Zonguldakspor bu sezon yaşadığı deplasman fobisini yenmenin planlarını yapıyor. Ligin 7'nci haftasında deplasmanda oynaması gereken Zonguldakspor rakip futbolcuların Corona Virüs testlerinin pozitif çıkması nedeniyle maç ertelenmişti. 19 Aralık Cumartesi günü oynanacak olan erteleme maçı hazırlıklarını sürdüren Zonguldakspor'da Teknik Sorumlu Barış Şeref bu sezonun ilk deplasman galibiyetini alabilmek için futbolcularını Kahramanmaraşspor karşılaşmasına motive ediyor. Alınacak bir galibiyet hem deplasman fobisinin yenilmesini hem de futbolcuların stresten uzaklaşmalarını sağlayacak.

Zonguldakspor ligde oynadığı 13 maçta topladığı 12 puanla 127nci sırada bulunurken, rakip Kahramanmaraşspor ise oynadığı 11 maçta topladığı 14 puanla ligin 11'nci sırasında kendine yer buldu.