Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, partisinin dayanışma kahvaltısında iktidar seslerinin geldiğini belirterek partililere 'İktidara hazırlıklı olun' diye seslendi. Partililerin özellikle gençlerin kendilerini hem kişisel olarak hem sahada geliştirmeleri gerektiğini belirterek "İktidarın bir adım gerisindeyiz. Birlik beraberlik adına iktidardan önce belki son kahvaltıda beraberiz" dedi.

"GENÇLERİMİZ İSTER YÜKSEK İSTER DÜŞÜK PUAN ALSINLAR AMA KPSS'YE GİRSİNLER"

Milletvekili Yavuzyılmaz, iktidarın yakın olduğunu belirterek şöyle konuştu; "İktidarın bir adım gerisindeyiz. Birlik beraberlik adına iktidardan önce belki son kahvaltıda beraberiz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin tarihi büyük seçim başarılarıyla dolu. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kuran parti ve bizim hazırlanmanız gereken bir süreç var. Ancak devleti yönetmek için hala yeterli sayıda kadromuz yok. Şimdi matematiksel olarak bunu açıklayayım Türkiye'de Sayıştay'ın denetim alanına giren toplam 3 bin 372 kamu idaresi var. Nedir bu kamu idareleri; bakanlıklar, belediyeler. Şimdi bunların bir yönetim kurulu başkanı var. Birçoğunun yönetim kurulu üyeleri, genel müdürleri, genel müdür yardımcıları, daire başkanları var. Bunların hepsini ihtiyacı var. O nedenle bugün Cumhuriyet Halk Partisi'nde yarın Cumhuriyet Halk Partisi'nin ve millet ittifakının iktidarının da bizim yetişmiş kadrolara ihtiyacımız var. Bugünden itibaren tüm gençlerimizin biz liyakatli bir kadro sistemi uygulayacağımız için ister düşük alsın ister yüksek not alsın ama mutlaka KPSS'ye girmesi gerekiyor. Belki de tek şart 'KPSS'ye girdin mi?' sorumuz üzerine 'evet' girdim demesiyle o devlette görev almaya başlayacak. Tabii ki hak etmeyenden bahsetmiyorum kim olursa olsun tabii ki önce hak edecek ama bu şartları da yerine getirmesi gerekiyor. O nedenle bugün burada bu masalarda oturan sizler ya sizler ya sizlerin çocukları ya yeğenleri ya tanıdıkları ya da liyakatli gördüğü insan Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında görev alacaklar ve göreve de hazır hale gelmeleri gerekiyor. O nedenle Ebru Başkan genel Türkiye perspektifini ve Zonguldak'ı özetlediği için Zonguldak'taki siyasi gelişmeler kısmına girmeyeceğim. O nedenle biraz gelecekle ilgili vurgu yapmak istedim. Lütfen kendinizi iktidara hazırlayın özellikle gençlere seslenmek istiyorum. Özellikle devlet kurum kuruluş şirketlerinde görev alacak veren belediyelerde görev alacakları seslenmek istiyorum o gün geldiğinde artık hazırlanmak için çok geç olabilir."

"HEM EVDE, HEM DE SAHADA ÇALIŞARAK HEM KİŞİSEL GELİŞİMİMİZE BUGÜNDEN İTİBAREN BAŞLATARAK YAPMALIYIZ"

"Ben milletvekili olmadan önce kitap okumayı çok seviyorum ve son zamanlarda pek de okuyamıyorum açıkçası sesli kitap story tel diye bir uygulama var onu doğum günümde kendime hediye ettirdim eşime. Böyle biraz sipariş oldu ama yolculuklarda falan sesli kitap dinliyorum. O da beni ayrı dünyalara götürüyor, çok kitap okurdum. Üniversitede, yurt dışında çalıştığım zamanlarda böyle yatağın üstünde 2-3 tane kitap olurdu eğer bir de ayrı gece uyanırdım birini açardım biraz okurdum kapatırdım ötekini açardım. Arkadaşlarım da derdi ki bana 'ya bu ne telaş yani yere yetişir gibi bir şeyler okuyorsun niye bunu yapıyorsun' diye. Ben de şöyle derdim; 'bir gün gelecek bir gün o gün kitap okuyamayacak kadar meşgul olabilirim ve o nedenle hayatının bir döneminde dünya klasikleri okumalıyım' derdim. Atatürk'ün nutkunu böyle sindire sindire, cümle cümle, kelime kelime okudukça mutlu olup, ama okudukça da bitmeye yaklaştığı için bir yandan da üzülen bir genç olarak bunun farkında olarak kendimi geliştirmeye çalışmıştım. Yeterli mi mutlaka yeterli değil arkadan gelen jenerasyon yepyeni ve bambaşka bir dünyanın olduğunu bizi anlatıyor aslında. Çünkü geleceğin kodları onlarda ve siyaseti de biz onları değiştirip dönüştürüp kendimize benzetmek için değil onlara bakıp onlara göre siyaseti değiştirmemiz gerektiği için onlara fırsat vermeliyiz. Demek istediğim biz iktidar hazırlığını bugünden başlamalıyız. Hem evde, hem de sahada çalışarak hem kişisel gelişimimize bugünden itibaren başlatarak yapmalıyız. Cumhuriyet Halk Partisi'ne gönül veren dostlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu güzel etkinliği düzenleyen merkez ilçe başkanımıza ve merkez ilçe yönetimimize de şükranlarımı sunuyorum. İktidara hazır olun, iktidara geliyoruz."