2013-2014 futbol sezonunda Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Zonguldakspor'ın kaderi Zonguldak Valiliği'ne atanan Ali Kaban ile değişti. Kulüp Başkanı Süleyman Caner başkanlığındaki ilk sezon, Vali Ali Kaban'ın da büyük destekleri ile Zonguldakspor Bölgesel Amatör Lig final maçında Ankara Cebeci Stadı'nda Zara Belediyespor'u 2-0 yenerek Amatör ligden Profesyonel lige çıktı.

BUGÜN ZONGULDAKSPOR 2. LİGDE
Süleyman Caner ve Vali Ali Kaban Zonguldakspor için bir milad oldu. Caner ve Kaban'ın işbirliği ile Zonguldakspor bugün ikinci ligde mücadele ediyor. Kaban'ın maddi manevi desteği, takımı benimsemesi, Zonguldak'ı da harekete geçirdi. Caner ve Kaban ikilisine bir de zamanın İl Emniyet Müdürü Osman Ak dahil oldu, yaptıkları desteklerle Ak'da örnek oldu, destek verdi. Vali Ali Kaban'ın Malatya'ya tayini çıktı, herkes üzüldü. Başkan Caner ve camiada Zonguldaspor öksüz kalacak düşüncesi hakimdi.

VALİ AHMET ÇINAR, ALİ KABAN'I ARATMIYOR

Ancak Zonguldak'a Ali Kaban'dan sonra ataması gerçekleşen kentin yeni Valisi Ahmet Çınar göreve başladığı henüz ilk günden itibaren kentine ve kentinin tek profesyonel takımı Zonguldakspor'a destek olacağı mesajını verdi.

GELİR GETİRİCİ PROJELERE DESTEK VERİYOR
Vali Ahmet Çınar, Kulüp Başkanı Süleyman Caner ve yönetiminin gelir getirici projelerine her türlü desteği verirken, zor dönemlerde Zonguldakspor'a sahip çıkıyor. Takımın başarılı olması için Zonguldakspor yönetim kurulu ile birlikte sürekli iletişim halinde olan Vali Ahmet Çınar'ın bu yaklaşımı ve tutumu Başkan Caner'in yanı sıra Zonguldaksporlu taraftarları da mutlu ediyor.

GELEN, GİDENİ ARATMADI
Türk insanının atalarından kalma atasözleri her daim insanların karşısına haklı olarak çıkmış ve insanların "Gelen gideni aratır" sözüne karşı yaşadıkları bir olay sonrasında "Atalarımız ne kadar doğru söylemiş" düşünceleri sürekli ön plana atılmıştı. Ancak bu kez farklı oldu. Özellikle Zonguldak'ın ekonomisi, kültürü, turizmi ve bir çok alanda farkını hissettiren Vali Çınar, Zonguldakspor konusunda da ne kadar hassas ve ilgili olduğunu da göstermiş oldu. Bu kez "GELEN, GİDENİ ARATMADI"

Editör: Pusula Gazetesi