Geçtiğimiz günlerde 8 bin liraya aldığı 1993 model hurda cipi, 30 bin lira harcayarak müthiş bir değişime attığı imza ile haber olan 28 yaşındaki Cenk Topçu bu defa 67 Esas AVM'nin çekilişle verdiği Hyundai Tucson'un talihlisi oldu. Kendisini arayan arkadaşlarına; "Benimle kafa yapmayın" diyerek inanmadı. Alış veriş merkezi yetkililerinin telefonuyla şaşkına dönen Topçu aracı nasıl değerlendireceğine henüz karar veremedi.

O HABER NEYDİ?

Topçu, aracın çocukluk hayali olduğunu ve bunu gerçekleştirmek için motorlu kuryelik dahil birçok işte çalıştığını söyledi. Topçu, gerekli parayı biriktirdikten sonra aldığı aracı baştan yarattıklarını söyleyerek şöyle konuştu:

"Nerden bakarsanız 2-3 bin cıvatası elimizden geçti arabanın. Çocukluk hayalimi gerçekleştirdim. Motorundan şasesine kadar en ufak ayrıntısına kadar yaptık arabayı. Hayalimden daha da fazlası oldu. Zonguldak sanayisinde bütün ustaların yardımları oldu. Sabahtan akşama kadar çalıştığımız zamanlarda, başka ustalar da hem izlemek hem de akıl vermek amaçlı yanımıza geliyordu. Çoğu parçası kendi imalatımız. Erkan ustanın kendi ellerinden çıktı. Ön tamponu kendi yaptı. Tavan sepeti, arka bagaj açılır-kapanır. Onu hastane yatağının mekanizmasından yaptık. Daha önce böyle bir sistem yok. Çöpten, hurdadan bile malzeme aldık."

Hayalini gerçekleştirmenin mutluluğu yaşadığını ifade eden Topçu, "Caddeye çıktığımda tepkiler çok güzel. Gazipaşa Caddesi'nden geçtiğim zaman bütün kafalar bu arabaya dönüyor. Bakan bir daha bakıyor. Sanayiye gittiğimde de bütün ustalar başında toplanıyor arabanın" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi