Bir sosyal içerik platformu olan ve on binlerce takipçisi olan "Onedio" adlı internet sitesi, "Dünyayı iyilik kurtaracak. 2017 yılından içinizi ısıtacak 25 umut dolu kare" başlıklı bir haber yayımladı. 25 kare arasında, kirlenmesin diye otobüs koltuğuna oturmayan madenciler, lösemi tedavisi gören okul arkadaşlarına destek için saçlarını kazıtan Zonguldaklı öğrencilerin yanı sıra, iki meşe ağacını kesmemek için yol projesini değiştiren Çaycuma Belediyesinin haberine de yer verildi. Velioğlu Mahallesi'nde yapılan yol genişletme çalışmaları sırasında gerçekleşen olay, sitede, "Hep görmek istediğimiz belediyecilik anlayışını Çaycuma Belediyesi gerçekleştirerek meşe ağaçları kesilmesin diye yol projesini değiştirdi" anonsuyla duyuruldu.

DOĞAYA DOST ÇÖZÜMLER BULMANIN GÜZELLİĞİ

Ulusal basına da geniş şekilde yer alan haberi, daha önce, "Doğa katliamlarının son yıllarda daha da arttığı ülkemizde ağaçları koruyan güzel yürekli insanlar da mevcut. Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde belediye, yol genişletme çalışması sırasında, meşe ağaçlarını korumak için projeyi değiştirdi. Yol, ağaçlar kesilmeden ortada bırakılarak, genişletildi" şeklinde veren sitenin, haberi, bu kez 2017'nin insana umut veren haberleri arasında sayması, belediyecilik hizmetleri sırasında, doğayla dost çözümler bulunmasının güzelliğini bir kez daha ortaya koydu.

DOĞA-İNSAN DENGESİNİ EN DOĞRU NOKTADA KURMAYA ÇALIŞIYORUZ

Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, "Haberi bir arkadaşımın uyarısıyla gördüm. Bir uygulamamızın, on binlerce takipçisi olan bir site tarafından bu derece beğenilmesi beni çok mutlu etti. İnsan odaklı bakışla belediyecilik hizmeti veriyoruz. Bu hizmet sırasında doğa-insan dengesini en doğru noktada kurmaya çalışıyoruz. En önemli ölçütümüz de doğa dostu çözümler üretmek. Bizden sonraki nesillere, devraldığımızdan çok daha yeşil, doğayla daha fazla iç içe, çok daha modern, hatıralarına daha fazla sahip çıkan ve en önemlisi de bunu bir yaşam tarzına dönüştürmüş bir Çaycuma bırakmak istiyoruz. Çalışmalarımız bu anlayışla sürdürüyoruz. Güzel de sonuçlar alıyoruz. Bu çabamıza destek veren Çaycuma halkına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Sitenin haberini okumak isteyenler için adres şöyle: https://onedio.com/haber/dunyayi-iyilik-kurtaracak-2017-yilindan-icinizi-isitacak-25-umut-dolu-kare-795650

Editör: Pusula Gazetesi