TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden temsilcimiz Zonguldakspor tüm dünyada olduğu gibi Corona Virüs salgını nedeniyle liglere verilen ara ile birlikte sorun yaşayan takımlardan sadece bir tanesi. Ancak Türkiye liglerinde mücadele eden bugüne kadar yüzlerce takımın sahip olamadığı, olamayacağı maziye ve başarılara sahip, tarihe altın harflerle yazılmış İşçi Milli takımıdır Zonguldakspor.

Kurulduğu 1967 yılından bugüne bakıldığında yaşanan başarılarda ve şampiyonluklarda hep kendi yetiştirdiği Zonguldaklı teknik adamlarla başarıya ulaşmış, takımına gönül veren, temsil ettiği maden işçilerini hep Zonguldaklı teknik direktörler sevindirmiş.

ZOR GÜNLERDE HEP ZONGULDAKLILAR VARDI

Zonguldakspor'da çok sıkıntılı günler yaşandı, geçmiş yıllarda da aynı sıkıntılar yaşandı. Futbolcuların maaşlarını alamadığı, köfte ekmekle maçlara çıktığı haftalar oldu. Kent dışından gelen teknik adamlar hep arkasını dönüp gitti, takımın başında yine Zonguldaklı teknik adamlar vardı.

ŞAMPİYONLUKLARDA DA ZONGULDAKLILAR VARDI
Zonguldakspor'da çok derin mazilere girmeye gerek yok. Zonguldakspor Türkiye Birinci Futbol Ligi'nden (Süper Lig) sonra amatör kümeyi gördü.

Milyonluk kadrolar kuruldu, takımın başına şehir dışından teknik adamlar getirildi, başarı gelmedi, milyonlar havaya uçtu, takım amatör kümede kaldı.

Adliyespor faciasının ardından takımın başına nitekim BAL'da Cahit Terzi geldi. Genel Kaptan Hacı Demir ve Cahit Terzi mütevazi ve savaşçı bir takım kurdu, Kulüp Başkanlığı'nda da Süleyman Caner geldi. 2013-2014 sezonunda müthiş bir seri, müthiş bir taraftar ile birlikte Zara Belediyespor galibiyetiyle şampiyonluk geldi, Zonguldakspor bataklıktan Zonguldaklı Teknik Direktör Cahit Terzi ile birlikte kurtuldu, 3'üncü lige çıktı.

Ardından 1 yıl sonra Cahit Terzi şampiyoluk yaşadığı Zonguldakpor ile kötü bir sürece girdi, tribünler Terzi'yi istifaya davet etti, Terzi'nin yerine bir diğer Zonguldak çocuğu Şenol Demir Zonguldakspor'un başına geçti. 2015-2016 sezonunda küme düşer denilen takımı aldı önce play-off', ardından finalde Çanakkale'de Kızılcabölük'ü 2-1 yenip şampiyon olarak takımı 2'nci lige çıkardı. Daha sonra Şenol Demir de pes ettirildi ve istifasını sundu.

TAKIM KAPTANLARI DA AYAKTA TUTTU
Yaşanan bu başarılarda da takım kaptanları hep Zongludaklıydı. Mert Caymaz, Suat Kerçin. Yaşanan krizleri takım içinde çok iyi yönettiler, "Kol kırılır, yen içinde kalır" dediler. Sonunda kupaları kaldırıp camiaya gurur yaşattılar. Bu sezon 24 kişilik kadroda Zonguldaklı olarak 67 numaralı formasıyla Berkan Akdeniz bulunuyor, o da hakettiği formadan zaman zaman uzak bırakılıyor.

MADDİ KRİZLER HEP VARDI
Zonguldakspor'da maddi manevi yıllardır krizler yaşandı. Cahit Terzi de, Şenol Demir de takımı zor şartlar altında şampiyon yaptı. Zaman zaman futbolcular paralarını alamadıkları için idmana dahi çıkmadıkları günler oldu. Ancak bu krizleri Terzi de Demir de futbolcularla konuşarak çözdü, başarıya takım ruhuyla tek yürek olarak ulaştı.

BU SEZON DA KRİZ YAŞANDI
Zonguldakspor bu sezon da maddi manevi kriz içinde. Futbolcular zaman zaman haklı olarak protesto yaptılar. Ancak sahaya çıktılar işlerini yaptılar. Kriz Zonguldakspor'da hep vardı, olmaya da devam edecek.

DEMİR VE TERZİ'YE VEFASIZLIK YAPILDI
Zonguldakspor'a tarihi şampiyonluklar yaşatan Zonguldaklı iki teknik adam Cahit Terzi ve Şenol Demir'e camia vefasızlık yaptı. Maziye bakıldığında şampiyonluklar ve başarılar hep Zonguldaklı Teknik adamlarla yaşandı, önümüzdeki sezonlarda şampiyonluklar yine Zonguldaklı teknik adamlarla yaşanacak. Tarih yalan söylemez.