Bitcoin bugün, daha önce karşılaştığı ağır bir direnç seviyesi olan 9.200 doları aşarak dikkate değer bir yükseliş kaydetti. Bitcoin son olarak Şubat ayında 9.000 dolarlık bölgede uzun süre kalmıştı. Bugün yaşanan fiyat hareketi ise Bitcoin yorumlarında, Şubat ayından sonra 9.000 dolarlık bölgede kalınan en uzun süre olarak nitelendiriliyor.

Öte yandan yapılan Bitcoin analizine göre, birçok altcoin bugün lider kripto para biriminin sağladığı kazançları sergileyemedi. Dolayısıyla birçok altcoin, Bitcoin karşısında değer kaybetmiş oldu. Bu duruma bakıldığında birçok analist, Bitcoin kazanırken yakın zamanda çok sayıda altcoin'in ciddi kayıplar yaşayabileceği yorumunu yapmasına sebep oldu. Piyasanın önemli isimlerinden birinin açıklamalarına göre altcoin'leri "çok acı verici" günler bekliyor olabilir...

Bitcoin Analizi

Ortaya çıkan Bitcoin analizlerine göre, BTC geçtiğimiz günlerde en yüksek 9.395 dolar seviyesine kadar ulaştı. Bu artış da 8.700 dolar bandından yükselişe geçen Bitcoin için oldukça güzel bir performans olarak nitelendiriliyor. Öte yandan analistler yaptıkları Bitcoin yorumlarında, Bitcoin'in 9.200 dolar seviyesinde bir destek oluşturduğunu ifade ediyor. 9.200 doların destek seviyesi olarak belirlenmesi ise Bitcoin'i yakın zamanda daha yüksek seviyelere taşıyabilecek bir hamle olarak görülüyor.

Ancak Bitcoinhaber.net'ten de takip edilebileceği gibi güçlenen Bitcoin fiyatı karşısında altcoin'ler gözler görülür değer kaybediyor. Piyasa değerine göre en büyük ilk 25 kripto para biriminden neredeyse tamamı BTC işlem çiftinde düşüş gösteriyor. Uzmanlar tarafından bu durum, Bitcoin'in yaşadığı son rallinin altcoin yatırımcılarını BTC'ye yönlendirmiş olabileceği şeklinde yorumlanıyor.

Bitcoin Yorumları

Piyasanın önemli analistlerinden Pentoshi, yaptığı son yorumlar ile altcoin'lerin BTC karşısında nasıl bir fiyat hareketi sergilediğine bakılmaksızın önümüzdeki günlerde ciddi kayıplar yaşayabileceğini dile getirdi. Ancak analist Bitcoin yorumunda, BTC'nin yükselmeye devam etmesi halinde kayıpların daha büyük olabileceğini belirtti. Pentoshi konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Büyük bir sıçrama yaşandı. Eğer fiyat bir sonraki dirence doğru artarsa, potansiyel olarak altcoin'lerde çok acı verici bir durum gelişir. BTC'deki her %1'lik artış, altcoin'ler için BTC çiftlerine karşı kabaca %6-12 oranında bir düşüşe eşittir."

Öte yandan yapılan Bitcoin yorumlarına ve Bitcoin analizlerine göre, Bitcoin'in haftanın geri kalanındaki eğilimleri bu görüşler hakkında daha net bilgiler sunabilir. Analistlere göre eğer ifade edildiği gibi Bitcoin'in yükselişi yatırımları altcoin'lerden BTC'ye çekmeye devam ederse yukarı bahsi geçen tüm tahminler tutabilir. Piyasada yapılan Bitcoin analizleri ve Bitcoin yorumlarına anlık olarak Bitcoinhaber.net'ten ulaşabilirsiniz.