Gençlik ve Spor Bakanlığı faaliyet programında yeralan Okullararası Türkiye yıldız Kızlar Futbol şampiyonası Çankırı'da gerçekleştirildi. Türkiye'nin en iyi 8 takımının yeraldığı Yıldız Kızlar Futbol şampiyonasında Zonguldak'ı geçtiğimiz yılın Türkiye şampiyonu olan Ereğli Yüksel Balcı Ortaokulu temsil etti.

Çankırı'da oynanan şampiyonada grubundan lider çıkan Ereğli Yüksel Balcı Ortaokulu diğer grubun lideri Denizli Server Gazi İmam Hatip Ortaokulu ile bugün final oynadı. Normal süresi karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona eren maç penaltı atışlarına gitti. Penaltılarda rakibi Denizli Server Gazi İmam Hatip Ortaokulu'na 4-1 mağlup olan Ereğli YükselBalcı Ortaokulu Türkiye ikincisi oldu. Ereğli Yüksel Balcı Ortaokulu'na kupasını Zonguldak eski Türk Telekom İl Müdürü Çankırı Türk Telekom İl Müdürü Halil Aksoy verdi.

GEÇİTİĞİMİZ YIL YÜKSEL BALCI TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLMUŞTU
Geçtiğimiz yıl Kütahya'da düzenlenen Türkiye Yıldız Kız Futbol Şampiyonasında yine finali Denizli Server Gazi İmam Hatip Lisesi'ni yenerek şampiyon olan Ereğli Yüksel Balcı Ortakolu, bugün de aynı takımla final oynama şansı yakaladı.

BU KEZ EREĞLİ DEĞİL, DENİZLİ GÜLDÜ
Geçtiğimiz yıl da Zonguldak ve Denizli takımları finalde karşılaşmış, Türkiye şampiyonu olan takım Ereğli Yüksel Balcı Ortaokulu olmuştu. Ancak bugün oynanan maçta Denizli Server Gazi İmam Hatip Ortaokulu rövanşı alarak penaltılarla temsilcimizi 4-1 yenerek Türkiye şampiyonu oldu, Ereğli Yüksel Balcı Ortaokulu ise Türkiye ikincisi oldu.

Editör: Pusula Gazetesi