Nurten Sav'ın sahibi olduğu, Osman Sav'ın Yazı İşleri Müdürlüğü'nü yaptığı İmza Gazetesi, 4 Ekim 2021 15:40'da internet sitesinde "Nihat Aygün'ün ameliyat tarihi kesinleşti..." başlığıyla bir haber yayınladı.
Haberin içeriği ise şöyle idi: "Kanser teşhisiyle Ankara'da hastaneye yatırılan Kızılay Derneği Eski Başkanı Hava kurumu Zonguldak İl Temsilcisi Nihat Aygün, kanser tedavisi için yattığı hastanede ameliyat olacak. 27 Ekim'de hastaneye yatacak olan 28 Ekim'de mideden ameliyat olacak olan Nihat Aygün'ün midesinin alınacağı belirtildi. Sağlık durumunun şuan için iyi olduğu öğrenilen Aygün, moralinin yüksek olduğunu belirtti."
Oysa yapılan resmi açıklamada Nihat Aygün'ün bugün (5 Ekim 2021 Salı) Hacettepe Üniversite Hastanesi'ne yattığı ve 7 Ekim 2021 Perşembe günü ameliyat olacağı duyuruldu.
Haberdeki bilgilerin yanlış olması bir yana, habercilik kurallarının tümden alt üst edildiği bu haberi kimin yazdığı merak ediliyor.
Millete gazetecilik ahkamı kesen Osman Sav'ın önce haber yazmasını öğrenmesi gerekiyor.
Sonra doğru haber yazmasını öğrenmesi gerekiyor.
Hata yaptığında bunu düzeltmesi gerektiğini bilmesi gerekiyor.
Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Tığ, yazılarında Osman Sav'ın okumadığını, okuduğunu anlamadığını, bu nedenle yazamadığını ve kendini fade edemediğini sık sık vurguluyordu.