Zonguldak'ta H.E. adlı bir babanın kendi öz kızı P.E.'ye yıllarca cinsel taciz ve istismarda bulunması sebebiyle açılan dava bugün Zonguldak Adliyesi'nde görüldü.

Babasından taciz gören 6 yaşındaki kız çocuğu mahkemede tüyler ürperten ifadelerde bulundu. Şahitlerin de dinlendiği mahkemede tacizde bulunan baba şeker hastası olduğunu ve bu yüzden cinsel sıkıntısı olduğunu söyledi. Babanın durumuyla ilgili rapor talep edilirken tutukluluk haline devam kararı verildi.

KIR: "BÜTÜN KADIN ARKADAŞLARIMIZ BU DAVAYA KATILDILAR"

Davanın Avukatı Merve Kır, Adliye önünde mağdur olan çocuklara destek vermek amaçlı toplanan kadın örgütleri birlikte şu açıklamayı yaptı;

"Yıllarca cinsel istismarda bulunan, cinsel tacizde bulunan bir baba ve 17 yaşındaki kızına 4 yıl boyunca tecavüz eden ve cinsel istismarda bulunan bir baba dosyasında hep birlikteyiz. Buradaki bütün kadın arkadaşlarımız bu dosyaya katıldılar, destek oldular. Bugünkü duruşmada 6 yaşındaki çocuğun ifadesi alındı. İfadesi alınırken hepimizin tüyleri diken diken oldu. İnanın 6 yaşındaki bir çocuğun söyleyemeyeceği ve çok zor ifade edebileceği şeyleri bu çocuğumuzda gerçekten çok zor bir şekilde ifade etti. Tabi karşı taraf da kendisini savunuyor. Savunması şu; 'Ben içeride olayımda rahat gezsinler' veya 'Küçük kız kardeşini kıskandığı için böyle şeyler yapıyor' gibi komik bir savunmada bulunuyor kendisi. Ama tabi onunda o hakkı. Diyebileceğimiz bir şey yok şuanda. Şimdi mahkeme ertelendi. Tutukluluk halinin devamına karar verildi. Ertelenmesindeki sebep ise, artık ifadeler alındı ama sanık kendisinin şeker hastası olduğunu ve bu yüzden cinsel sıkıntısı olduğunu beyan etmişti. Mahkeme de bu yönde bir rapor istemişti. Şimdi bu raporu bekliyoruz. Bu rapor geldikten sonra savcılık mütalaasını verecek ve mahkeme kararını verecek diye düşünüyoruz. Geldiğiniz için hepinize teşekkürler. Tabi ki böyle çocuklarımıza destek olmak lazım."

Olayla ilgili haber şöyleydi;

Zonguldak'ta yaşayan H.E. adlı bir baba kendi öz kızı P.E.'ye yıllarca cinsel taciz ve istismarda bulundu. Olay mağdur çocuğun Emniyet Müdürlüğüne giderek şikayette bulunması üzerine ortaya çıktı. Polis tarafından gözaltına alınan tecavüzcü baba çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine kondu. Yapılan duruşmalarda çocuğun ifadelerinden babanın küçük kızına da cinsel tacizde bulunduğu anlaşıldı. Yıllardır tehdit şantaj ve şiddetle kızlarına cinsel istismarda bulunan H.E için en küçük kızı için ayrıca bir dava daha açıldı ve büyük kızının davasıyla birleştirildi. 13 Mayıs Pazartesi günü Zonguldak Adliyesi'nde görülecek davada küçük kızın ifadesi alınıp şahitler dinlenecek.


Editör: Pusula Gazetesi