Kaşların arasında ve burun yan duvarında oluşan çizgiler yorgun ve yaşlı, ağız çevresinde oluşan çizgiler ise üzgün bir yüz ifadesine neden olmaktadır. Botoks uygulaması ile yüzün bu bölgelerindeki mimik kaslarının geçici olarak kasılması bloke edilmektedir. Bu sayede daha genç ve daha dinç bir yüz ifadesine erişmek mümkün olmaktadır.

Botox; Clostridium Botulinum isimli bir mikroorganizmadan üretilen Botulinum Nörotoksin Tip A'dan yapılmakta olup hem kozmetik amaçlarla hem de belirli kas hastalıklarında kullanılan saflaştırılmış ve doğal bir proteindir. Oldukça güçlü bir zehir olmakla birlikte miktarının doğru ayarlanması durumunda çok sayıda uygulama alanına sahip bulunmaktadır. Sinir uçlarından salınan mediatörleri engelleme özelliği bulunan Botulinum toksini bu sayede sinir iletimini geçici olarak durdurup etkisini göstermektedir. Sinir iletiminin kesilmesi ile sinirin aktive ettiği kasların hareketinde azalma ya da tamamen kaybolma söz konusu olmaktadır. Botoks yalnızca enjekte edildiği bölgede etkisini göstermekte ve sistemik olarak tüm kaslara etki etmemektedir.

Botox Ne Amaçla Kullanılır ?

Botox uygulaması en çok yüzdeki kırışıklıkların giderilmesi ile koltuk altı terlemelerinin tedavi edilmesinde kullanılmaktadır. Hem tedavi edici hem koruyucu özelliği olan botox uygulaması; yıllar içinde yüze yerleşmiş olan çizgilerin tamamen açılmasını sağlamaktadır. Ayrıca henüz yüze yerleşmemiş ancak tekrarlayan kas hareketleri sonucunda belirginleşmeye başlayan çizgilerin derinleşmeden düzleşmesini de sağlamaktadır. Ayrıca ter bezlerini bloke ederek aşırı terlemenin sonlandırılmasını da sağlamaktadır.

H100 gençlik aşısı İstanbul'da son dönemin en popüler uygulamaları arasında yer almaktadır. Cildine ve görünüşüne özen gösteren kişilerin sıklıkla tercih ettiği botox İstanbul'da ve çevre illerde pek çok farklı merkezde gerçekleştirilmektedir. Ancak botoxun yüz kaslarının anatomisini ve kasların çalışma yönünü son derece iyi bilen deneyimli uzmanlar tarafından yapılması gerekmektedir. Op.Dr.Evren İşçi Kliniği uzman personeli ile botox uygulamaları konusunda da destek vermektedir.

Botox bir dolgu maddesi olmadığından botoks yapılan bölgede herhangi bir şişlik oluşmamaktadır. Yalnızca kasların gevşemesi sonucunda işlem yapılan bölgede hafif bir değişiklik meydana gelmektedir. Bir enjeksiyon işlemi olan botox uygulamasına başlanmadan önce, lokal anestezi ile uygulamanın yapılacağı bölgenin uyuşturulması gerekmektedir. Yaklaşık yirmi dakika beklendikten sonra botox uygulanacak alan temizlenmekte ve ince uçlu iğneler ile kas içerisine küçük dozlarla enjeksiyon yapılmaktadır. Botox uygulaması için yaklaşık 15 - 20 dakikalık bir seans yeterli olmaktadır. Kişiye ve ilaca bağlı olarak değişiklikler söz konusu olsa da botoks genelde etkisini göstermeye dördüncü günde başlamakta ve yedinci günde tamamlanmakta, onuncu günde de tam sonuç alınmaktadır. Box uygulamasının etki süresi ile genellikle 4 ile 6 ay arasında olmaktadır. Botoxun kalıcılık süresi kişiye ve ilaca göre farklılaşmakta olup bu sürenin biraz daha uzun ya da kısa olduğu durumlar yaşanabilmektedir. Botox uygulamasının etkisinin geçmesi ile birlikte işlem gören bölge eski halini almaktadır. Aynı bölgeye beş altı kez botox uygulamasının yapılmasının ardından etki daha uzun süreli olmaya başlamaktadır. Ayrıca kırışıklıklara yönelik dermokozmetik ürünlerin kullanılmasının da etki süresini uzattığı bilinmektedir.

Op.Dr.Evren İşçi Kliniği Uzmanlarından Botox Hakkında Bilgi Alabilirsiniz

Botox İstanbul uygulaması 18 - 65 yaş aralığında, yüzünde istenmeyen çizgisi, mimimi ya da spazmı olan herkese uygulanabilmektedir. Kırışıklık için botox yapıldığında çok derin çizgiler şeklindeki kırışıklıklar yok olmamakta ancak derinliği azalmaktadır. Bu nedenle çizgiler derinleşmeden önce yapılan uygulamaların daha başarılı olduğu bilinmektedir. botox; estetik dışında yüz felcinde, spastik felçte, şaşılıkta, migrende ve aşırı terlemede de uygulanmaktadır. Bununla birlikte sinir - kas sistemine ait hastalığı olan kişilerde, hamilelerde ve emzirenlerde botox uygulanmaması gerekmektedir. Yapılan araştırmalara göre kronik migren hastalığının tedavisinde botox uygulamaları etkili olmaktadır. Botoks sinir sonlanma bölgesindeki bazı nörotransmitterlerin salınımını engellediğinden inflamatuvar ağrının önlendiği ve botoxun migren üzerindeki etkisinin bu durumdan kaynaklandığı düşünülmektedir. Botox kozmetik amaçla yalnızca yüz bölgesine uygulanmakla birlikte migren tedavisinde alın, ense, şakaklar ve boyun bölgelerindeki belirli noktalara da uygulanmaktadır.

Botox uygulamasının yapıldığı gün spor yapılması önerilmemektedir. Aksi takdirde ödemin artması söz konusu olabilmektedir. Yine botox uygulamasının yapıldığı gün ve ertesi gün sauna ve hamam gibi sıcak ortamlara gidilmesi şişliğin artmasına yol açmaktadır. Makyaj maskeleri ve havuz enfeksiyon riskini arttırabilmektedir. O nedenle en az 3 gün havuza girilmesi gerekmektedir. Uygulamadan sonraki 24 saatlik sürede uygulama bölgesinin ovuşturulmamasına ve alana masaj yapılmamasına özen gösterilmelidir.

Her ne kadar botox uygulamalarında ileri teknolojiden yararlanılsa da belirli zaman diliminde kendiliğinden geçen ya da ufak kapsamlı tedavi gerektiren yan etkilerin oluştuğu durumlar yaşanabilmektedir. Bu nedenle botox uygulamalarının kesinlikle uzman bir hekim tarafından uygulanması gerekmektedir.

Detaylı bilgi almak için: https://drevrenisci.com/