TFF 1. Lig takımlarından Boluspor, evinde konuk ettiği Gazişehir Gaziantep ile 0-0 berabere kaldı. Maçın ardından iki takımın teknik direktörleri açıklamalarda bulundu.
Boluspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, her iki takım için de önemli bir karşılaşma olduğunu ve iki takımın da 2 haftadır galibiyet alamadığını belirterek, "Her iki takımın da temkinli olacağı, gol atılana kadar maçın bir şekilde iki taraf için de kontrollü geçeceği aşikardı. Ama biz bu karşılaşmadan önce iki tane karşılaşma oynadık. Ve orada yapmış olduğumuz hatalar var. Rakibin bizden çok daha iyi oynadığından mağlup olmadık biz. Kendi yapmış olduğumuz hatalardan mağlup olduk. Önemli olan bu karşılaşmalarda hataları tekrar etmemekti ki bugün etmedik" dedi.

"Oyuncularımı kutluyorum"
Defansif anlamda gayet iyi oynadıklarını ve oyuncularından da memnun olduğunu söyleyen Çapa, "Daha çok uzun top oynayarak ikinci topları kazanıp daha sonra pozisyon üretmeye çalıştık. Ümraniye'de olduğu gibi daha çok stoperleri boş bırakıp orada oyun kurdurup baskı kuracaktık. Bir kaç defa denedik ve o şekilde oldu. Öncelikle bizim takımımızın defansif anlamda öz güvenini kazanması gerekiyordu. Onu da bugün kazandığımızı düşünüyorum çünkü karşımızda oynayan takım boş bir takım değil. Sezon başında ilk 3 için hedefleri olan bir takım. Oyun olarak çok iyi de kötü de değildi. Çünkü karşınızda çok istekli, arzulu ve iyi mücadele eden takım vardı. Buna karşılık da oyuncularımız çok iyi şekilde karşılık verdiler. Ben oyuncularımın bugün sahada göstermiş olduğu iyi niyetten ve mücadeleden dolayı kutluyorum. Çok fazla pozisyona girmedik ama pozisyon da vermedik. Bu karşılaşma gol bekliyordu ama gol olmadığı için de kısır geçti" şeklinde konuştu.

Maç sonunda taraftarın tepkisi ile ilgili de konuşan Çapa, şunları söyledi:
"Tepkileri gayet normal. Bu takım geçen seneyi 4. sırada bitirdi. Beklentilerin bu sezon daha fazla olması gayet normal. Çünkü olmaması anormal olurdu. Ama şunu gözardı etmeyelim, biz geçen sene oynayan oyuncu grubundan Alim, Diarra, Yusuf ve ileride oynayan 3'lü arkadaşımız vardı. Oyunculardan 5-6 tanesi geçtiğimiz sezondan kalan geri kalanı da yeni aramıza katılan arkadaşlar. Göksu, iki hafta önce gördüğümüzde 45 dakikayı dolduramadı. Ama bugün 90 dakika oynadı."

Gazişehir Gaziantep cephesi
Maç sonunda açıklama yapan Gazişehir Gaziantep Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar ise, iki takımın da ofansif yönde etkili olamadığı için gol olmadığını ifade ederek, ofansif yönde sıkıntıları olduğunu ve 3 haftadır gol atamadıklarını belirtti.
Kalpar açıklamasında yeni katılan oyuncuların da hazır olmadıklarını belirterek şunları söyledi:
"Aslında futbolda güzel ses gol sesidir. İki takım da buna muvaffak olamadı. Özellikle biz Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü olarak geçen seneden beri ofansif yönde bir sıkıntı yaşadığımızı biliyoruz. Bunu gidermek için de çalışmalar yapıyoruz. Ve 3 haftadan beri gol atamıyoruz. Bunun tek nedeni ofansif yönde etkili olamayışımız. Bugün de bunu gördük ama oyuncu almak için mücadelemiz sürüyor. Geçen hafta Del Valle gibi süratli çabuk bir futbolcu aldık. Daha önce Karabük'te gençlerde oynayan bir oyuncuyu daha aldık ama hazır değiller. Hazırlamak için mücadele ediyoruz. Keşke bunlar kamp dönemi gelseydi de şu an 3 maçı da bunlarla oynasaydım. O zaman puanım şimdi 9 olabilirdi. Bugün yine çok net gördük ki ofansif yönde Gazişehir olarak büyük bir sıkıntı yaşadığımızı değerlendiriyorum. Ama bunu aşacağız. İnşallah o oyuncularım da kısa zamanda hazır olur. Milli ara da o oyuncular için iyi gelir diye düşünüyorum. O zaman daha etkili olabiliriz. Yoksa bu kadar mücadeleye yazık oluyor. Ama ne olursa olsun bizim gibi takımlar galip gelebilecek pozisyonlar yaratmalı. Ama seyircilere de pozisyonu az ve hatta üretemeyen iki takım izlettirdiğimiz için de üzülüyoruz."

Editör: Pusula Gazetesi