TFF 1. Lig'in 23. haftasında Bolu'da oynanan Boluspor, sahasında karşılaştığı Eskişehirspor ile 2-2 berabere kaldı. Karşılaşma sonrası iki takımın teknik direktörleri basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
TFF 1. Lig'in 23. haftasında evinde karşılaştığı Eskişehirspor ile 2-2 berabere kalan Boluspor'da Teknik Direktör Fuat Çapa, "Oyun olarak gayet iyiydik ama maalesef 2 tane gol yedik. Sonuç üzücü bu bir gerçek. Geçen hafta Eskişehirspor'un oynamış olduğu karşılaşmayı analiz ettiğimizde, daha çok uzun toplarla oynayıp, ikinci topları kazanarak pozisyon aramaya çalışıyordu. Biz buna çok iyi bir karşılık verdik. Çünkü pozisyon vermedik ama maalesef 2 tane gol yedik" şeklinde konuştu.

"Yola devam ediyoruz"
Eskişehir'de oynanan karşılaşmanın bir benzerinin yaşandığını, girdikleri 3 net pozisyonu değerlendiremediklerini belirten Çapa, "Diğer taraftan oyuna baktığımızda, oyun gayet iyiydi. İyi oyun oynamak için de karşınızdaki rakibin sizle birlikte oyun oynaması gerekiyor. Çünkü Eskişehir her ne kadar uzun topla oynasa da belirli bir oyun felsefesi var. Oyun felsefesi olan takımlara karşı da sizin belirli bir felsefe belirtmeniz gayet kolay oluyor. Ama öyle haftalara geldik ki artık felsefe üçüncü planda kaldı. Herkes mücadeleyle bir şeyler almaya gayret gösteriyor. Eskişehir'de oynadığımız karşılaşmanın bir benzeri oldu. Orada da son 5-6 dakikada 3 tane net pozisyona girmiştik. Burada da maalesef 3 tane net pozisyona girdik ama değerlendiremedik. Sevinçli tarafı bu kadar çok pozisyona girmemiz, üzüntülü tarafı ise sadece bir oyuncunun bu kadar çok pozisyona girmesi. Allah ona sakatlık, hastalık vermesin ki bize katkı sağlayabilsin. Oyun olarak gayet iyiydi, memnundum. Saha içerisindeki yardımlaşma çok iyiydi. Ama bunlar size hiçbir şey getirmiyor. Geçen hafta kötü oynadık bunu kabullenmek lazım. Kötü oynadığınız zaman mağlup olduğunuzda yine üzülüyorsunuz ama bugünkü üzüntüm geçen haftadan daha fazla. Çünkü geçen hafta, özellikle birinci golden sonra tekrar sonucu çevirmek için bir şey yapmadık. Sezon başında olduğu gibi geriye düştüğümüz karşılaşmalarda her zaman reaksiyon gösterdik. Bugün de bunu çok iyi bir şekilde yaptık. Yola devam" dedi.

Eskişehirspor cephesi
Eskişehirspor Teknik Direktörü Mustafa Denizli ise, Boluspor karşısında alınan beraberlik sonucunda kaybettikleri 2 puanın değerinin önümüzdeki haftalarda ortaya çıkacağını söyledi.
Takımın başına geldiği günden beri 3 maça çıktıklarını ve bu haftalarda 3 puan kaybedip 3 puan kazandıklarını ifade eden Mustafa Denizli, "Geçen haftaki oyun çizgimizin biraz gerisindeydik. Karşımızda play-off için iddialı olan bir ekip vardı. Bugünü böyle geçmek esasında 90 dakikayı değerlendirdiğiniz zaman çok sağlıksız değildi. Ama neticede biz maç olarak değerlendirmekten ziyade 90 dakikaların dışında bir total hesabımız var. Sene sonunda 34 maçı tamamladığımız zaman tablomuz ne olacak? Bu tablonun herhangi bir şekilde geriye düşmeyiz. Bunu hem futbolcularım hem ben hem de taraftarımız biliyor. Dolayısıyla başlangıçta 8 içeride, 6 dışarıda oynanacak bir tablo ile karşı karşıyaydık. Şimdi 6 içeride, 5 dışarıda bir tablomuz var. Ümit ediyorum ki 32. hafta civarında hesaplarımız gerçekleşir. Bunun dışında bir şey düşünmüyoruz. Bu düşüncemizi de gerçekleştireceğiz. Zaman zaman başarılı olarak zaman zaman böyle vasat ya da vasatın altında kalarak bunlar gerçekleşecek. Bugün öne geçtik. Devam edebilir miydik. O kadar kısa sürede yenilen gol belki de bizim bugünkü önemli zaaflarımızı ortaya çıkardı. 2 tane serbest atıştan rahat gol yiyen takım bunu telafi etmek mecburiyetinde. önümüzdeki haftalarda mutlaka bunu telafi edeceğiz. Geçen hafta hücum toplarında başarı sağladık gol atamadık. Bu hafta karşılayacağımız toplarda da başarısızdık. Genel olarak böyle bir 90 dakikayı geride bıraktık" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi