Bolu'da son günlerde bazı mahallelerde silahla vurulduğu tespit edilen kedilerden bazıları ölürken, Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Melek Ünal'ın bulduğu bir kediyi sağlığına kavuşturuldu.
Bolu Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Melek Ünal, yaşadığı mahallede bir kedinin yürüyemediğini farkederek yaralı kediyi veterinere götürdü. Veteriner kliniğinde tedavi altına alınan kedinin çekilen filmlerinde sol arka bacağını üzerinden tüfekle vurulduğu tespit edildi. Ameliyata alınan kedi veteriner hekimler tarafından sağlığına kavuşturuldu. Daha önce de kliniğe yaralı bir köpeğin geldiği ve onun da çeşitli yerlerinden 8 adet saçma çıktığı belirtildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Bolhayko Başkanı Melek Ünal, kendisinin yaralı halde bulduğu kediyi görmek için gittiği veteriner kliniğinde açıklamalarda bulunara, şu ana kadar Kültür mahallesi, Yukarrısoku Mahallesi ve Dodurga Mahallesi'nde birebir tespit edilen ve rapolanan vakalar olduğunu söyledi.
Yasal başvuruların yapıldığını belirten Ünal, "çok fazla yaralama olayı duyuyoruz ama hiç karşılaşmamıştık. Insanların merhamet duyguları artık tamamen yok olmuş. Bir sürü öldürülen kedi, köpek ve yavru kediler var. Bunlar sadece tespit edilebilenler. Hayvanseverlerin desteğiyle elimzden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz ama özellikle bunu yapan insanları tespit etmek gerekiyor yada engellemeye çalışmak gerekiyor. Sadece silahla yaralama değil, sopalarla vurma, tekmeleme gibi şeyler de oluyor. İnsanların böyle olayları görünce şikayetçi olmasını istiyoruz. En azından hayvanların çektikleri acılar yanlarına kar kalmasın" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi