Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102'nci yıldönümü sebebiyle yaptığı açıklamada, "kahraman milletimiz bağımsızlığından ödün vermeyeceğini 15 Temmuz'da da bir kez daha göstermiştir" dedi.
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Türk Milleti'nin 102 yıl önce olduğu gibi 15 Temmuz'da da bir kahramanlık destanı yazdığını belirterek, "Çanakkale Savaşı'nda toplara, denizaltılara, savaş uçaklarına boyun eğmeyen kahraman Milletimiz bağımsızlığından ve iradesinden ödün vermeyeceğini, 15 Temmuz'da da tanklara, jetlere, silahlara göğüs gererek bir kez daha tüm dünyaya ilan etti. İstiklal ve istikbal destanımızın tüm kahramanlarını şükran ve minnetle yad ediyorum" dedi.

"Türk milleti boyunduruk altına alınamayacağını bu zaferle göstermiştir"
Milletlerin tarihinde makus talihlerini değiştiren mihenk taşları vardır diyen Başkan Yılmaz, "102 yıl önce bugün Türk milletinin tarihi de böyle bir mihenk taşıyla, bir kahramanlık destanı ile yön değiştirdi. Çanakkale Zaferi Yoksulluklar, yoksunluklar içinde, ihanet ve hain planlara karşı varlık mücadelesi veren Türk Milleti'nin, şanlı tarihini yeniden dirilttiği bir azim, inanç ve kararlılık destanı... Sömürgeci devletlerin paylaşım savaşından örneği görülmemiş bir önderlik dehası ve iman gücüyle çıkan Türk Milleti, bağımsızlığa düşkünlüğünü, asla boyunduruk altına alınamayacağını bu zaferle dosta düşmana göstermiştir. Gencinden yaşlısına, okumuşundan eğitimsizine, kadınından erkeğine fedakarca cepheye koşan bu kahraman millet, yekvücut olarak zalimlere göğüs gerdi, ezilen dünya halklarının varoluş mücadelelerine örnek oldu" şeklinde konuştu.

"Hüsrana uğrayacaklardır"
Çanakkale Savaşı'nda direnişle karşılaşanların, gelecek kuşaklarına intikam miras bıraktığını ve ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozma planlarını yaptıklarını ifade eden Yılmaz şunları söyledi:
"Bu eşi benzeri görüşmemiş kahramanlık destanı bugün 'Bir hilal uğruna batan tüm güneşlerimiz'i şükranla andığımız, tüm kınalı kuzularımızı özlemle yad ettiğimiz gün olarak hafızlarımızın ve yüreğimizin takviminde yer alıyor. Çanakkale Savaşı'nda ummadıkları bir direniş ve inançla karşılaşanlar gelecek kuşaklarına adeta bir intikam miras bırakmışcasına, şimdi de milletimizi dize getirmek için birlik beraberliğimizi, kardeşliğimizi, bütünlüğümüzü bozma planları yapıyor. Ancak Çanakkale Zaferinden ders almayanlar 15 Temmuz hain darbe girişiminde olduğu gibi bundan sonra da hüsrana uğrayacaklar. Çünkü 102 yıl önce toplara, denizaltılara, savaş uçaklarına boyun eğmeyen kahraman Milletimiz bağımsızlığından ve iradesinden ödün vermeyeceğini, 15 Temmuz'da da tanklara, jetlere, silahlara göğüs gererek bir kez daha tüm dünyaya ilan etti."

Editör: Pusula Gazetesi