Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesine daha önce bölgeye birçok okul kazandıran Kayserili Güpgüpoğlu Ailesi tarafından yapılacak 4 yıldızlı otelin alt yapı çalışmaları başladı.

Sahil bandında yer alan ve bittiğinde bölgenin en büyük binası olma özelliğini taşıyacak otelin çalışmalarını yerinde inceleyen ve projeyi takip eden Güpgüpoğlu Yatırım ve Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Galip Güpgüpoğlu, otelin kapasitesi hakkında bilgi verdi.

10 gün için geniş katılımlı bir tören ile temeli atacaklarını ifade eden Güpgüpoğlu, "212 oda, 484 yatak kapasiteli olacak otel, 18 bin 500 metrekare alana sahip. Bodrum artı 9 kattan oluşacak. 1 Mart 2017 tarihi itibari ile ruhsatımızı aldık. Şu anda şantiye alt yapı çalışmalarını sürdürüyoruz. Bölgeye çok yakışan bir otel olacak. İhtiyacı karşılayacağını umuyorum. Filyos Limanı Projesi kapsamında bölgeye gelecek yatırımcıların memnuniyetle karşılayacağı, temiz, 4 yıldız ayarında bir otel olacak. 24 ila 30 ay içinde bitirmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

"150 YILLIK HAYAL BİZİM NESLİMİZE NASİP OLDU"

Filyos Projesi'nden umutlu olduklarını ifade eden Kayserili işadamı Güpgüpoğlu, "Filyos, 10 yıl içinde kimsenin tanıyamayacağı, Kocaeli gibi sanayisi hızla gelişen bir bölge olacak. Bildiğim kadarıyla Başbakanımızın temelini attığı liman çok kapsamlı. İstanbul Haydarpaşa Limanı'nın 6 katı yükleme ve indirme kapasitesine sahip. Planlamada, İstanbul'daki yükleme ve boşaltma işinin buraya kaydırılacağını tahmin ediyorum. Bunlar gerçekleşirse, burası son derece büyüyen bir bölge olacak. Yıllardır dinlenen 150 yıllık hayal, bizim neslimize nasip oldu. Bu bölgeyi güzel günler bekliyor. Hayata geçtiği takdirde 15-20 bin kişiye istihdam sağlayacak" dedi.

"ALTYAPI ÇOK YETERSİZ"

Bölgede yol ve haberleşme altyapısının yetersiz olduğunu vurgulayan işadamı Güpgüpoğlu, bu konuda yetkililerden destek istedi. Güpgüpoğlu, "Oteli yapıyoruz, ama düzgün yolumuz yok. Sahil yolunun ve tünellerin bir an önce bitirilmesini istiyoruz. Zonguldak insanının Filyos'a kolaylıkla ulaşması lazım. Şimdiden otel için fiber internet bağlatmak istedik, 'Yok' dediler. Buraya kurulacak devasa binaların ihtiyacını karşılayacak internet alt yapısı şu an için yok. Çok komik, düşük bir hızla internet şirketleri hizmet veriyor. En büyük problem, yol ve haberleşme, ardından doğalgaz. Ben otelin internet ihtiyacını karşılamak için uydu üzerinden Rusya ve İngiltere'ye para ödeyeceğim" diye konuştu.

Güpgüpoğlu, ayrıca satışa çıkarılan Filyos Belediyesi'nin mevcut hizmet binasını da aldıklarını, şartname maddelerine göre binayı değerlendirebilecekleri söyledi.

Filyos Ateş Tuğla Fabrikası'nın bacasından çıkan küller nedeniyle Filyoslu İşadamı İsmail Recai Şanlı'nın yaptığı oteli kapattığının hatırlatılması üzerine Güpgüpoğlu, "Bölgenin en büyük şansı olan bu otelleri kazanmak gerekir. Halkın sağlığını ve sosyal yaşamını etkileyecek kısıtlamalar olursa, bizler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gerekli başvurularımızı yaparız. Yetkililerin bu konuda gerekeni yapacağına inanıyorum" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi