Özellikle Çaycuma Devlet Hastanesi'nin eksik ve ihtiyaçları için birliktelik çağrısı yapan İlçe Başkanı Şeref Köktürk; "Kongremize renk katan parti üyelerimize, İl Başkanımıza, milletvekillerimize, İlçe ve Belde Başkanlarımıza, Belediye Başkanlarımıza, il genel meclisi ve belediye meclisi üyelerimize, konuk siyasi parti ilçe başkanlarımıza, sivil toplum örgütü başkan ve yöneticilerine, muhtarlarımıza teşekkür ediyoruz.

Güneşli bir günde, yoğun katılımın olduğu, salon içi kadar salon dışının da partililerimizce doldurulduğu, neşeli, şölen havasında, oldukça düzeyli bir kongre gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

İlçemizin ve bölgemizin sorunlarını biliyoruz. Bu sorunların çözümünde kamu kurumları, siyasi parti yöneticileri ve sivil toplum örgütleri ile birlikte hareket etmeye hazırız.

Bu bağlamda; Filyos Çayının kanal içine alınması, Çaycuma çevre yolunu oluşturacak ikinci ve üçüncü köprünün yapılması, havaalanının uzatılarak ve genişletilerek her model uçağın inişinin sağlanması, Filyos Liman Projesinin bir an önce bitirilerek tesislerinin açılıp işsiz gençlerimizin iş sahibi olması, termik santrallerin filtre takması sağlanarak kanser ve çevre kirliliğinin önlenmesi, TİOS Antik Kentinin kazı işlemlerinin hızlandırılması ve turizme açılması, Kadıoğlu Mozaiklerinin ortaya çıkartılması ve turizme açılması, Çayır Mağarası çevresindeki uygun alanlar tespit edilerek mesire yeri yapılması ve turizme açılması, Çaycuma Devlet Hastanesinin doktor ve cihaz eksikliklerinin tamamlanması, tarım ve hayvancılıkla uğraşan köylülerimize profesyonel destek sağlanması vb. konularda halkımızın ve çözüm isteyenlerin yanında olacağız, çözüm üretmeyenleri, sorun yaratanları da teşhir edip halkımıza bilgi vereceğiz.

Bu sorumluluk bilinci ile; OYKA Kağıt Fabrikası Kömür Yakıtlı Buhar Üretme Tesisi konusunda kamuoyunu bilgilendirmek istiyoruz. Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Çaycuma'yı nefes alınabilir yaşanılabilir bir kent haline getirmiştir. Çaycuma halkı hava kalitesini artırmak için doğalgaz dönüşümüne, ısı yalıtımına milyarlarca lira harcamıştır. OYKA Kağıt fabrikasının daha fazla kar elde etme hırsı ile saatte 10 ton günde 240 ton kömür yakacak bir tesis kurmasını ve Çaycuma halkının yaşam kalitesini düşürmesini kabul etmemiz mümkün değildir. Bu konuda OYKA Kağıt Fabrikasını uyarıyor, halkımızı uyanık olmaya davet ediyor, İktidar partisi İlçe Başkanı Veysel Karani Doğancı'yı da bu konudaki bilgileri kamuoyu ile paylaşmaya davet ediyoruz.

Çaycuma Devlet Hastanesi 97 bin Çaycumalının yanı sıra, Gökçebey ve Devrek İlçelerimizdeki vatandaşlarımıza da hizmet vermektedir. Hasta sayısındaki yoğunluk, alet edevat yetersizliği, doktor ve uzman doktor eksikliği, yoğun bakım servisinin küçük ve yetersiz olması hastalarımızın sürekli başka hastanelere nakline neden olmakta, nakil sırasında zarar görmeyen hastaların refakatçileri ise gittikleri hastanelerde perişan olmaktadır. Hastanemizin eksikliklerinin tespitinin yapılması ve eksikliklerin çözümünün acilen yerine getirilmesi gerekmektedir. Hastane yönetiminin ve iktidar partisi ilçe başkanının halkımıza sağlık hizmetlerini düzgün vermek gibi bir sorumlulukları vardır.

Bu duygu ve düşüncelerle, seçilen yeni yönetim kurulumu kutlar görevlerinde başarılar diler, bizi yalnız bırakmayan partililerimizi ve tüm Çaycuma halkını saygı ve sevgi ile selamlarım"dedi.

Editör: Pusula Gazetesi