Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme ile 48 meslek dalında, mesleki yeterlilik belgesi olmayanların çalıştırılmayacağı 31.12. 2016 tarihinde yürürlüğe girdi.

Uygulama tehlikeli meslekler sınıfında yer alan işveren ve çalışanlara herhangi bir maddi yük getirmeyecek olup sınav ücretlerinin tamamı devlet tarafından karşılanacak. Sistemde esas olan Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmayan kişilerin çalıştırılmamasıdır. Çalıştırılması halinde hem işyeri için hem de çalışan için idari para cezaları söz konusudur.

Bu kapsamda Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası, bölgede yapılan ilan ve duyuru çalışmalar neticesinde 48 meslek dalından başvuruları alınıp Ankara ve İstanbul'da yapılan bu sınavları bu alanda yetkilendirilmiş ÜNİVERSAL firması ile birlikte Çaycuma'da yaparak bir ilki gerçekleştirdi.

İlk sınav çelik kaynakçılık mesleğinden 24 kişiyle Çaycuma Küçük sanayi Sitesi'nde hafta sonu yazılı ve uygulamalı yapıldı. Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir konu ile ilgili ; "Devamında inşaat sektöründe yapılacak olan mesleki yeterlilik sınavı ve uygulaması için Bakanlıktan sınav tarihinin verilmesini bekliyoruz.

Bölgemiz için büyük bir avantaj olan bu hizmeti ÜNİVERSAL firmasıyla birlikte Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak gerçekleştirmekten büyük onur duyduk"diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi