Boğaziçi eylemlerinin sembolü haline gelen Şeyma Altundal'ın, İHH İnsani Yarım Vakfı Düzce Şubesi Başkanı Osman Altundal'ın kızı olduğu ortaya çıktı. Osman Altundal, Zonguldak Can Dializ'in sahibi Doktor Bünyamin Altundal'ın ağabeyi olduğu öğrenildi.
Gözaltı ifadesi nedeniyle sosyal medyada infial yaratan ve Emniyet'in de olaya dahil olmasıyla üzerine daha çok gidilen Boğaziçi Üniversitesi göstericisi Şeyma Altundal dün gece serbest bırakıldı.
Boğaziçi protestoları sırasında pek çok öğrenci gözaltına alınmıştı. Bu öğrencilerden birinin ifadesi sosyal medyada kısa süreli bir infial yarattı. İddiasına göre Şeyma Altundal gözaltına alınırken yerde sürüklenmiş ve başörtüsü açılmış. Ardından kendisine ters kelepçe uygulanmış ve başını örtmesine de izin verilmediğini iddia etmişti.
Twitter üzerinden vatandaşlar tarafından yapılan paylaşımlarda, Osman Altundal'ın başkanı olduğu vakfın değerleri doğrultusunda hareket etmediği gerekçesiyle görevden alınması istendi. Kimi vatandaşlar Şeyma Altundal ve babası Osman Altundal'a destek verirken, kimileri ise türlü hakaret ve söylemlerde bulundu.