Türkiye Üniversiteler Spor Federasyonu 2016-2017 yılı faaliyet programında yer alan üniversiteler arası Halkoyunları grup ve Türkiye final yarışmasına katılacak olan BEÜ Halk Oyunları Topluluğu 40 kişilik kafile ile Bodrum'a gitti. 28 Nisan 2017 tarihinde horonlar grup yarışmasına katılacak olan BEÜ halk oyunları topluluğu Artvin ekibi önce horonlar grup yarışmasına katılacak.

Finale kaldığında da 29 Nisan 2017 tarihinde tüm grup şampiyonların katılımlarıyla Türkiye Şampiyonasında Bülent Ecevit Üniversitesi'ni temsil edecek. Horon grup yarışmasında Karabük, Düzce, Artvin ve Çorum ile horon grup yarışmasına girecek olan Bülent Ecevit Üniversitesi ilk 3'e kaldığı takdir ise ertesi gün Bülent Ecevit Üniversitesi ve Zonguldak'ı temsil edecek. Topluluk Antrenörü Serkan Akgün yaptığı açıklamada hedeflerinin öncelikle horonlar grup yarışmasından çıkmak olduğunu, daha sonrasında tüm grupların katılımıyla gerçekleştirilecek olan Türkiye Şampiyonasında ilk 5'e girmek olduğunu söyledi.

Kulüp topluluğu antrenörü Serkan yarışmalara çok zor şartlarda ve kısıtlı imkanlarla hazırlandıklarını , oyuncu kadrosunu elinden geldiğinin en iyisini yaptığını, hedeflerinin horon şampiyonluğu olduğunu ve Türkiye'de ilk 5'e girmeyi hedeflediklerini söyledi.

Akgün kendilerine destek olan ve bu imkanları sunan basta Rektör Dr. Mahmut Özer olmak üzere , Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Şenol Hakan Kutoğlu'na Sks Daire Başkanı Feray Çiçek'e , Topluluk Danışmanı Araştırma Görevlisi Ali İhsan Sekertekin'e ve Genclik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz'a ve kendilerine destek olan spor salonu çalışanlarına şahsı ve ekibi adına teşekkür etti.

Editör: Pusula Gazetesi