Zonguldakspor'un eski tribün lideri Kanat Tan, çığ gibi büyüyen "Zonguldak'a stat istemiyoruz" kampanyasıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.
İşte Kanat Tan'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama:

"Sosyal medya üzerinden başlatılan, belki haddimize olmayarak stat konusunda sessiz kalamadık. Bin defa dile getirdik. Yine olmadı. 'Ters köşe yapalım' dedik. Bu kampanya çığ gibi büyüdükçe açıklama yapmak zorunda kaldım. Dünyanın farklı yerlerinden, ülkemizin her köşesinden destek yağmaya başladı. Herkese çok teşekkür ediyorum. Bu kulüpte yıllarca top oynamış, tribünlerde sayısız deplasmanlara giden, en önemlisi bir madenci çocuğu olarak stat konusunda duyarsız kalamadım.
Altını çizerek söylüyorum kesinlikle siyasetle işimiz yok. Kim bu memlekete hizmet ediyorsa, Zonguldakspor'a gönül veriyorsa bizim baş tacımızdır. Bizimkisi memleket meselesidir. Bir kıvılcım çaktık ve bu noktaya geldik. Emin olun sonuna kadar devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız sesimizi duyana kadar devam edeceğiz. Biz yamalı, kapalı tribün istemiyoruz. Bu sahipsiz memleket her şeyin en iyisini hak ediyor. Bunu Zonguldak çocuğu olmayan bilemez. Ama görüyorum ki biz çığ gibi büyüdükçe madenci kardeşlerimiz destek olmaya hele ki minik taraftarlarımızın haykırışlarına rağmen halen sessizliğini koruyor. Yeter artık Zonguldakspor taraftarının gücünü kimse küçümsemesin, biz 1991 senesinde nasıl kazandıysak 2017'de yine kazanacağız. Bu üzerimdeki forma son üç sezonda iki şampiyonluk yaşadı. Ankara'da Zara maçına 20 bin kişi gittik şampiyon olduk. Geçen sene Çanakkale'ye 10 bin kişi gittik, yine şampiyon olduk. Bize her yer Zonguldak."

Editör: Pusula Gazetesi