Kozlu'da bitmek bilmeyen alt yapı ve yol çalışmaları vatandaşın tepkisine neden oldu.

"BİZİ YAŞADIĞIMIZA PİŞMAN ETTİLER"

Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde devam eden alt yapı ve asfalt dökme çalışmaları nedeniyle bozulan yolların yapılmaması vatandaşın tepkisine neden oldu. Yağmurlu havaların gelmesiyle yolda yürümenin daha da güçleştiği ilçede halk bir an önce çalışmaların bitmesini istedi. Kozlu Belediyesi'nde 4 aydır işçilerin maaş alamadığını da dile getiren vatandaşlar bu çalışmalara devamlı plansız bir para harcanmamasını istedi.

"ÇALIŞMALARIN BİR AN ÖNCE BİTMESİNİ İSTİYORUZ"

Çalışmalar sonrasında caddede oluşan derin çukurların, son günlerde etkisini gösteren yağışlı havalar nedeniyle su ve çamurla dolması yolda yürümeyi ve araç kullanımını güçleştirdi. Çarşı içinde bulunan esnaf vatandaşların dükkanlara girerken çamur ve suya batmaması için kapı girişine parke taşlarından köprü oluşturdu. Çalışmalar kapsamında sökülen parke taşlarının yaya ve sürücülerin güvenliğini tehlikeye attığını belirten vatandaşlar, yetkililerden yol yapım çalışması nedeniyle yaşadıkları mağduriyetin biran önce giderilmesini talep etti.

"4 AYDIR İŞÇİLER MAAŞ ALAMIYOR"

Plansız bir şekilde yapılan çalışmlara ve harcanan paralara tepki gösteren vatandaşlar; "Yolların durumunu herkes görüyor. İlçe yolları, mahalle yollarından kötü bir durumdadır. Mahallede zaten yol yok. Kozlu'nun kaderi böyle galiba, biri geliyor yapıyor, diğeri gelip yıkıyor. Biri kaldırım taşı döşüyor, diğeri gelip beton döküyor. Öbürü gelip beğenmiyor çakıl ve mucurla olayı geçiştirip asfalt dökmeye kalkıyor. Kozlu Belediyesi'nde 4 aydır işçiler maaş alamıyor. Bizi yaşadığımıza pişman ettiler. Aracımızı bakıma getiriyoruz, bu bakım bize 1000 TL'ye geliyor. Bir ay geçmeden yine bakıma gitmek zorunda kalıyoruz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi