Gazeteci-Yazar Enver Aysever, "Bize Sağanak Aşk Lazım" adlı son kitabının tanıtım ve imza günü için Zonguldak'a geldi. Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan Kuzgun Kitap Kafe'de 28 Ekim 2017 Cumartesi günü yapılan etkinlik saat 18:00'da başladı. Okuyucuları ile sohbet eden usta yazar, kitabı hakkında bilgi verdi. Enver Aysever, "Biz hekimin durumu, öğretmenin durumu, aydının durumu derken yeniden düşünmek, anlamak ve tartışmak zorundayız. Bana sorulan ve hiç hoşlanmadığım bir soru var. Umudunuz var mı diye soruyorlar. Umut, aptal insanlar için geçerlidir. Akıllı insanlar umut ya da umutsuzluk diye tartışmazlar. Benim görevim vardır. Aydının umudu olup olmaması diye bir durumu yok. Ben aydınlık iddiasında da değilim. Aydınları örnek almış bir insanım. Bir Aziz Nesin, umudum var mı diye düşündü mü? Hayır, görevi var görevini yaptı. Aydın olmaya soyunan bir kişinin umutla bir ilişkisi olamaz. Umut, tanrıya yakaranlarda olur" ifadelerini kullandı. Okuyucularıyla sohbet eden Yazar Aysever, daha sonra 'Bize sağanak aşk lazım' isimli kitabını imzaladı.

Kısa süre önce BirGün gazetesindeki köşe yazılarına son veren Aysever, çok yönlü sanatçı kişiliğiyle tanınıyor. Müzikten tiyatroya sanatın farklı disiplinlerinde ürün veren Aysever, kamuoyunda bir özel televizyon kanalında yaptığı "Aykırı Sorular" adlı programıyla tanınıyor. Aysever'in roman, öykü, şiir dalında yayımlanmış pek çok kitabı bulunuyor.

ENVER AYSEVER KİMDİR?

1971'de İstanbul'da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nü bitirdi. Yazın yaşamına "Geç Kalmış Romantik" adlı öykü kitabıyla adım attı. Ardından neredeyse edebiyatın her dalında ürettiği birçok kitabı peş peşe yayımlandı. "Bir An Bin Parça" adlı romanıyla "2007 Yunus Nadi Roman Ödülü"nü kazandı. CNN Türk televizyonunda "Aykırı Sorular" adlı programı hazırlayıp sundu. Aysever, yazıp-yönettiği "Aykırı Kumpanya" adlı gösteriyle de izleyicilerin karşısına çıkıyor.

Editör: Pusula Gazetesi