Zonguldak Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, 'Bedelli Askerlik Kanunu'nun ülke ve Silahlı Kuvvetler için iyi olduğunu belirterek "Biz şehit babaları olarak hiçbir zaman bedelli askerlik çıkmasını istemedik. Şu an terörle mücadele devam ederken Silahlı Kuvvetlerimizin de bazı ihtiyaçları var, onun için bu paraya ihtiyacı var" diye konuştu.

Zonguldak Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, 'Bedelli askerlik Kanunu'nun TBMM'de kabul edilmesiyle ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin belirli ihtiyaçları olduğunu belirten Yorulmaz "Biz şehit babaları olarak hiçbir zaman bedelli askerlik çıkmasını istemedik. Şu an terörle mücadele devam ederken Silahlı Kuvvetlerimizin de bazı ihtiyaçları var, onun için bu paraya ihtiyacı var" dedi.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI İÇİN DE SİLAHLI KUVVETLER İÇİN DE İYİ BİR ŞEY OLDU"

Yorulmaz 'Bedelli Askerlik' konusunda şu açıklamayı yaptı; "Cumhurbaşkanımız hükümeti yeni kurdular. Seçimden önce 'Bedelli askerlik çıkacak mı?' tartışmaları vardı. Biz şehit babaları olarak hiçbir zaman bedelli askerlik çıkmasını istemedik. Ama ülkemizin buna ihtiyacı var. Askerlik şubelerine uğrasanız bir sürü kaçak olduğunu öğrenirsiniz. Şu an terörle mücadele devam ederken Silahlı Kuvvetlerimizin de bazı ihtiyaçları var, onun için bu paraya ihtiyacı var. Bence iyi bir şey oldu. 15 bin TL. çok da bir para değil. Keşke bizim zamanımızda da böyle bir kanun çıksaydı o parayı biz de verirdik. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı için de Silahlı Kuvvetler için de iyi bir şey oldu. Benim en çok sevindiğim taraf da; Allah Cumhurbaşkanımıza uzun ömürler versin, Milli Savunma Bakanlığına Silahlı Kuvvetler mensubundan gelmesi ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kalması önemli bir şey. Onun orada kalmasını biz istiyoruz. O orada olursa terör biter. Hükümete teşekkür ediyoruz."

Editör: Pusula Gazetesi