Türkiye'nin dört bir yanında yeni statlar yükselmeye devam ediyor. Bir çok amatör lig takımlarının yanı sıra 3'üncü ve 2'nci lig takımlarına müthiş statlar yapılıyor. Mazisi başarılarla dolu olan, Süper Lig'de (Türkiye Birinci Futbol ligi) mücadele ettiği yıllarda Türkiye'nin en zengin kulübü olan, 4 büyüklere kök söktüren, istediği futbolcuya transfer etme gücü olan Zonguldakspor aradan geçen yıllara alt liglere kadar düşmesine rağmen büyüklüğünden ve mazisinden hiçbir şey kaybetmedi.

Yaklaşık 60 yıldır Zonguldakspor'a hizmet veren Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nın butik stat yapılacağı yönünde 4-5 yıl önce başlayan proje çalışmaları hayata geçmedi.

KULÜP BAŞKANI SÜLEYMAN CANER'DEN SİTEM
Zonguldakspor gibi yılların köklü kulüpleri olan Adanaspor ve Adana Demirspor için yeni bir stat yapılıyor. Tribünlerdeki koltuk renkleri de her iki kulübün forma renklerini kapsıyor. Adanalı futbolseverler mutlu ve umutlu.

Zonguldakspor Kulübü Başkanı Süleyman Caner ise sosyal medya hesabından sitemde bulunarak "Biz renk de istemezdik sade yeterdi, yeterli stat yapılsaydı..." ifadeleri kullandı.

STAT ÇOK ŞEY KAZANDIRACAK
Zonguldakspor için gündemde olan Butik Stat projesinin hayata geçmesi halinde kırmızı-lacivertli ekip için maddi manevi büyük kazanımlar olacak. Projenin gerçekleymesi halinde stat altındaki dükkanlardan gelecek gelirlerin yanı sıra reklam gelirleri, taraftar gelirleri ile birlikte manevi coşku kulübe çok artılar kazandıracak.

Yeni stat demek, Zonguldakspor'un maddi manevi kalkınması demek, yeni stat demek Zonguldakspor'un tekrar 1'nci Lig'e ve Süper Lig'e çıkması demek.