Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, Bahçelievler Mahallesi delege seçimlerinin iptal edilmesi ve Genel Merkezin iptali geri çekmesi ile ilgili süreci değerlendirdi.

Bahçelievler Mahallesi'nde yapılan delege seçimlerinde kırmızı liste kazanmış ve seçimde arbede yaşandığı, üyelerin sağlıklı bir şekilde oy kullanamadığı gerekçe gösterilerek Genel Merkez tarafından seçim iptal edilmişti. İl Başkanı Hakkı Güney'in olaya el atması ve kırmızı listenin başını çektiği Ebru Uzun ve arkadaşlarının Genel Merkeze gitmesiyle birlikte iptal edilen seçim kararı bozulmuştu.

İl Başkanı Güney, delege seçimlerine yapılan itiraz ve iptal girişimlerine il başkanlığının ret kararı verdiğini belirterek "Ben CHP İl Başkanıyım ben Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu temsil ediyorum. Ben Hakkı Güney olarak kimsenin adamı değilim, CHP'nin adamıyım. Ben bu koltuğa gelirken tırnaklarımla kazıyarak geldim, ben de seçimle geldim, paraşütle inmedim" dedi.

"BEN BU KOLTUĞA GELİRKEN TIRNAKLARIMLA KAZIYARAK GELDİM, PARAŞÜTLE İNMEDİM"

"Seçimlere itiraz ve iptal talebi yapıldı. Bunun ertesi günü olağanüstü toplantı istedik. Ve olağanüstü toplantı Cuma günü saat 13:00da toplandı. Burada şu kararı önümüze getirerek 22 arkadaşımız vardı, 22 arkadaşımızla bu konuyu ayın 29 Kasım'da görüşmeye aldık. Biz bu arkadaşları olağanüstü toplantıya soktuk. Ve 29'unda aldığımız yönetim kurulu kararında ilçenin ve ilçeye müracaat eden iki arkadaşımızın talebini ret ettik. Seçimin geçerli olduğunu söyledik ve ilçe başkanlığına bildirdik. Saat 16:40 gibi sayı numarası ile ilçe başkanlığına teslim ettik. Bu konudan sonra Pazartesi günü önümüze bir yazı geldi. Bu yazıda Tüzükte 12'inci Madde uyarınca bunun incelenmiş olduğu ve hukuk biriminin seçimin iptaline kararını gördük. Şimdi herkes bir şey konuşuyor. Ben CHP İl Başkanıyım ben Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu temsil ediyorum. Hiç kimse bundan bir pay çıkarmasın. Biz genel başkanımızın bize verdiği yetki ile yönetim kurulunun verdiği yetki ile görevimizi sonuna yapıyoruz. Orada hür iradesi ile oy kullanan bütün üye arkadaşlarımızın arkasındayız. Biz kimsenin adamı değiliz. Ben Hakkı Güney olarak kimsenin adamı değilim. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanıyım. CHP'nin adamıyım. Ben bu koltuğa gelirken tırnaklarımla kazıyarak geldim, ben de seçimle geldim, paraşütle inmedim. Bileğimin hakkıyla geldim ve bileğimin hakkıyla oturuyorum. Bu zamana kadar da hiç kimseye burada hak ve hukuk için arkamdan konuşturmam."

Editör: Pusula Gazetesi