Bisiklet sporu gelişirken, spor severler rengarenk bisiklet giyim ürünleri ile trafikte dikkat çekiyor. Bisiklet formaları ve taytları ilk bakışta fark edilmese de günlük kıyafetlerimiz ve diğer spor giyim ürünlerinden oldukça farklı özelliklere sahip. Türkiye'de bisiklet giyimi denildiğinde akla gelen ilk firma olan Jordanred Tekstil bisiklet giyimini şöyle anlatıyor.

Bisiklet giyim ürünleri, günlük kıyafetlerden farklı olarak, spor için özel olarak üretilen kumaşlar kullanılarak üretilmektedir. Bu kumaşlar nefes alan yapısı sayesinde vücudu serin tutarken aynı zamanda hızlı kuruyarak sürüşleri daha konforlu hale getirir. Bisiklet formalarının kalıpları spor yaparken rahat hareket edilebilmesi için özel olarak geliştirilir, dar yapıları ile vücuda yapışır ve sürüş sırasında aerodinamik avantaj sağlar.

Doğru Malzemenin Önemi

Bisiklet formalarının varoluş amacını gerçekleştirebilmesi için doğru malzeme, doğru şekilde kullanılmalıdır. Aksi takdirde vücudunuzda tahriş gibi istenmeyen durumlar meydana gelebilir. Ayrıca kullanılan kumaşların kaliteli ve nefes alabilir olması hayati önem taşımaktadır. Islak vücudunuza çarpan rüzgar ile kısa sürede hastalanabilirsiniz. Hem yaz hem de kış aylarında vücut ısınızı korumanız önemlidir. Vücut ısınız ne çok yüksek ne de çok düşük olmalıdır. Bu nedenle yaz ve kış aylarında farklı tipte bisiklet giyim ürünleri kullanılmaktadır.

Bisiklet Formaları Neden Renklidir?

Bisiklet formaları genellikle günlük kıyafetlerimizden farklı olarak rengarenk üretilir. Bunun birincil nedeni trafikte görünür ve fark edilir olmaktır. Aynı zamanda takım arkadaşlarınızla sizi birlikte bir takım olarak diğer takımlardan ayırmak için de renkli formalar kullanılmaktadır.

Bisiklet Forması Kalıpları Hakkında

Bisiklet sürerken vücudumuz öne eğilir. Bacaklarımız göğüsümüze yaklaşır. Bisiklet forması kalıp tasarımı bisiklet sporunda vücudun aldığı şekildeyken rahat hareket edebilmesi için özel çalışma yapılarak hazırlanmalıdır. Biz forma kalıplarımızı alanında uzman atletler ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalar ile hazırlıyoruz. Kalıp tasarımlarında ön etek kısmı kısa ve arka etek kısmı uzundur. Bisiklet formalarının alt etek kısmında kullanılan silikon lastikler formayı, bisiklet taytı ile birleşerek sürüş sırasında sırtınızın açılmasını ve rüzgar almasını engeller. Bol giysiler sürüş sırasında sizi yavaşlatacaktır. Bu yüzden vücudu saran ve aerodinamik avantaj sağlayan giysiler yol bisikleti sürüşleri ve yarışları için olmazsa olmazlardandır.

Bisiklet Taytının Amacı Nedir?

Bisiklet taytı, sürüş esnasında ve sonrasında oluşan dayanılmaz ağrıları hafifletmek için bisiklet giyiminin en önemli unsurlarından biridir. Vücuda yapışan sıkı yapısı ile aerodinamik avantaj sağlarken, kasları gergin ve sıcak tutar, sağlıklı bir sürüş sağlar. Askılı bisiklet tayt modelleri yol bisikleti sürüşlerinde yaygın olarak tercih edilmektedir. Askılı bisiklet taytları bel bölgesinde lastik olmadığı için baskı oluşturmaz, askısız modellere göre daha konforlu sürüş sağlar. Sırta kadar devam eden kapalı yapısı ile arkadan rüzgar almaz.

İnternet sitemizde satışa sunduğumuz bisiklet taytları, uzun kullanım ömrü ve İtalyan çözüm ortağımız TMF Cycling Pad's tarafından geliştirilen premium pedler ile uzun mesafe (8 saat ve üzeri) sürüşlerde konfor sağlar. Dayanıklı yapısı ve uzun kullanım ömrü ile fiyat performans açısından oldukça iyi bir üründür. Bisiklet taytlarının askı kısmında terlemeyi ve sürtünmeyi önleyecek file kumaşlar, bacak kısımlarında taytın kaymasını önleyen silikon lastikler kullanılmıştadır. Bisiklet taytlarımız vücuda zarar vermeyen veya rahatsız etmeyen özel dikim tekniği ile üretilmektedir.

Biz Jordanred ailesi olarak minimum sipariş miktarı olmaksızın kişiye, firmalara özel tasarım bisiklet giyim ürünleri imalatı yapıyoruz. Ürünlerimizi hem yurtiçinde hem de yurtdışına satarak bisiklet severleri doğru üretilmiş fiyat performans ürünleriyle tanıştırıyoruz. Hem stoktan sattığımız ürünlerde hemde siparişe özel imalat ürettiğimiz ürünlerde öncelikli amacımız iyi fiyata, doğru tasarlanmış ürünler sunmak. Bu yüzden bisiklet sporuna merak salmış tüm spor severleri ürünlerimizi keşfetmeye davet ediyoruz.

https://www.jordanred.com