Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Prof. Hakan Kutoğlu, Zonguldak halkına ve basına çağrı yaptı. Kutoğlu, "Haydi birlikte hayal edelim, geleceğimizi birlikte inşaa edelim" dedi.

Hakan Kutoğlu'nun mesajı şöyle:
HAYAL ETMEK
Değerli Zonguldaklılar,
Dünya yeni bir ekonomik değişim ve dönüşümün başlangıcında. Bu sebeple Ticaret Bakanlığımız bununla ilgili bir eylem planı yayınladı. Zonguldak olarak bu gelişmeleri iyi yorumlayıp doğru adımları atmak durumundayız. Aksi takdirde, 1980'lerden sonra yaşadığımız travmayı bir kez daha kent olarak kaldırma şansımız olamaz.
Günümüzde gerek üniversite öğrenciler gerekse de nitelikli insan gücü marka şehirlerde yaşamayı tercih ediyorlar. Eğer kentlerinizi bu anlamda diğer şehirlerle rekabet edebilir biçimde geliştiremezseniz ne öğrenci ne nitelikli insan gücü çekmeniz ne de ekonominizi sürdürülebilir kılmanız mümkün değil.
Kent Konseyi olarak bu durumun fazlasıyla farkında olduğumuz için, kentimizdeki paydaş kurum ve kuruluşları ziyaret ederek bu konularda görüş alışverişinde bulunuyoruz. Kendi aramızda da tartışarak fikir birliğine vardığımız konuları sizlerin de https://www.facebook.com/groups/4107869489301395 adresi üzerinden anketler vasıtasıyla onayınıza sunuyoruz. Şu ana kadar görüşünüze sunduğumuz bütün konuların sizlerden büyük destek aldığını görmekten mutluluk duyuyoruz.
Ancak az da olsa hayal tacirliği yaptığımız eleştirisi de alıyoruz. Her eleştirinin başımızın üzerinde yeri var ve bir kişi bile karşı olsa onu da ikna etmek bizim görevimiz. İnsanların birtakım olumsuzluklara bakarak karamsar olmasını da anlayabiliyoruz. Ancak unutulmamalı ki hayal kurmadan başarı da elde edilemiyor. Eğer bu şehirde birileri hayal kurmamış olsaydı,
- Kamu binaları 69 ambarlarına taşınabilirmiydi?
- Mithatpaşa tünelleri başlayabilir bugünkü haline gelebilir miydi?
- Üzülmez Kültür Vadisi projesi hayata geçirebilir miydi?
- İlave termik santraller engellenebilir miydi?
- 12 milyon yıllık cirolu Teknokent kurulabilir miydi?
- Unesco Kömür Jeoparkı projesi başlatılabilir miydi?
- Ulusal ve uluslararası yarışmalarda en gözde üniversiteleri geride bırakan öğrenci takımları kurulabilir miydi?
Dolayısıyla doğru projeler doğru insanlarla buluştuğunda hayaller gerçeğe dönüşebilir. O zaman hayal kurmaya devam edip kentimizi bir marka şehir haline getirmekten başka bir şansımız yok. Emin olun,
- Demiryolunu ulaşıma açmak
- Küçük küçük temalı bahçeler yapmak,
- Eski Başkent Elektrik A.Ş. (İlk EKİ müessese binası) binasını Kent Müzesi haline getirmek
- Işıkveren Termik Santralini Kent Kabul Salonu olarak hayata kazandırmak
- Kente yakışır bir Kültür, Kongre ve Kütüphane binaları yapmak
- 69 Ambarları bölgesini Kamu Hizmet Kampüsü haline getirmek
- Genç yazılımcılar için İş Geliştirme Merkezi kurmak
- Türkiyede binalarını yeşil çatı sistemine dönüştüren ilk kent olmak
gibi projeleri gerçekleştirmek yukarıda ki projeleri gerçekleştirmekten çok daha kolay. Yeter ki istensin. Yeter ki basınımız sahiplensin takipçisi olsun. O zaman nelerin istenir hale gelebildiğini ve gerçekleşebilir olduğunu da geçmişte hep birlikte deneyimledik.
Haydi birlikte hayal edelim, geleceğimizi birlikte inşaa edelim.