Zonguldakspor Asbaşkanı Tayfun Demir'in düzenlediği basın toplantısına 1966 Zonguldakspor Taraftarlar Derneği Başkanı Tuncay Cihan ve Kulüp Başkanı Süleyman Caner de katılarak birlikte basın açıklaması yaptılar. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği toplantıda takımın durumu değerlendirildi.

"HER ZAMAN BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ"

İlk açıklamayı yapan 1966 Zonguldakspor Taraftarlar Derneği Başkanı Tuncay Cihan "Çok büyük paralar harcayıp da dibe vurmuş takımlar var. Bizim durumumuz bence imkanlardahilinde en iyi yerde. Bu kadar maddi olanaklar olmadan buraya kadar gelebilmek, hem yöneticilerin hem taraftarların hem de futbolcuların başarısıdır. Başkanımıza destek amaçlı buradayız. Herkes takımına sahip çıksın. Herkes Altay maçına da gelsin. Altay maçıyla yeni bir sayfa açalım. İnanıyoruz ki bu takım küme düşmeyecek. Amacımız bu olsun. Bizim derdimiz de sevdamız da Zonguldak Kömürspor. Ben 1983'den beri Zonguldakspor'un maçlarına gidiyorum. Zonguldakspor ile ilgili olan her şeyde ben varım. Başkanımın da yanındayım. Başkanımız ne yaparsa onu her zaman destekleyeceğimi burada belirtiyorum" dedi

"ZONGULDAKSPOR DAHA İYİ YERLERE GELECEK"

Zonguldakspor Asbaşkanı Tayfun Demir ise yaptığı açıklamasında "Bizim talihsiz bazı yenilgilerimiz olmasaydı, devreyi ilk dördün içinde bitirebilecektik. Buna rağmen her şey bitmiş değil. Başkanın aldığı kongre kararından dolayı yeni oluşumlarla birlikte, takıma biraz takviye yapıldıktan sonra, maddi ve manevi olarak Zonguldakspor'u daha iyi yerlere getireceğiz. Özellikle Zonguldakspor'a bir tesis ve kalıcı bir gelir getirebilmek için bir takım çabalarımız var. Bunları hayata geçirebilirsek hem Zonguldak adına hem de bizim adımıza güzel bir durum olur. Maddiyat olarak bakılmıyor bu duruma. Gönül işi bu. Biz Zonguldak sevdalısıyız. Biz burada işimizi, ailemizi oluşturduk. Bu düşünce içerisinde tüm halkı birleştirmek için çaba sarf ediyoruz. Bu kişilerin hamurunda zaten Zonguldakspor var. Buna sahip çıkacak olan üst düzey Erdemir, Eren, Bereket, Yurtbay ve Çanakçılar gibi değerleri var. Bu değerlerin Zonguldakspor'a katkısı olursa, bu sevdayı hep birlikte yaşatabiliriz. Yönetimin arkasında destek olmalarını istiyoruz. Eksik belki bizdedir. Kendileri ile görüşememiş olabiliriz" dedi.

SÜLEYMAN CANER

Kulüp Başkanı Süleyman Caner de "Bizim amacımız üzüm yemek. Maksat bağcıyı dövmekse, zaten ben bu işi yapmam. Bu kentin insanının yüzü gülsün istiyorum. Göreve geldiğimiz günden itibaren bunu yapmaya çalıştık. Göreve geldiğim gün daha çok dedikodu ve konuşan kişi vardı. Eleştiri daha çoktu. Ha düştü Ha düşecek derlerken biz şampiyon olduk. Valimiz, teknik heyet, yönetim, belediyemiz ve emniyetimiz el ele erdik bugünlere geldik.

Son maçta istenmeyen bazı olaylar oldu. Sanki takım dibe çakılmış, trilyonlar saçılmış, alınan futbolcular trilyonluk ve oynamamış gibi. Elimizdeki imkanlar dahilinde en iyi kadroyu kurduk. Son maçta her zaman rehavet vardır. Bu maçta öyle olmasın diye motive etmeye çalıştık. En iyisini yapın dedik.

As kalecimizin sakatlanması üzerine 2 maçta sıfır çektik. 3 maçta 1 puan alabildik. Dünya'nın sonu mu geldi? Diğer takımlarla kıyasladığımızda bu durum böyle. Birileri nedense düğmeye basıyor, senaryo üretmeye başlıyor. Sanki trilyonlar almışız ve yemişiz gibi. Bu iş gönül işi. Herkes işini gücünü bırakıp, Zonguldakspor'a maddi ve manevi ne destek verebilirim onun telaşında. Bunu Zonguldak ve Zonguldakspor bir yerlere gelsin diye yapıyorlar. Bu takım hiç kimseye yük olmadan yoluna devam ediyor. Buna destek olmamız lazım. Birlik ve beraberlik önemli ise kenetleneceğiz. Maksadımız iyi olacak. Benim göreve geldiğim günden itibaren içim dışım bir. Amacım Zonguldak'a hizmet etmek. Bunu da bütün şehir elbirliği içinde yapacağız" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi