Gazeteci Mustafa Uysal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu'nu sert sözlerle eleştirdi.

İŞTE O PAYLAŞIM:
KAYMAKAM NEREDE? GÖREN BİLEN VAR MI?
Yoğun kar yağışı doğal afettir. Böyle afetler Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından ilgili yerlerin yöneticilerine bildirilir ve duyarlı, görevinin sorumluluklarını bilen yöneticiler Kriz Masası oluşturarak tedbirlerini alır!
Kaymakam kriz masası oluşturmuş mu?
YOK!
Bütçesinden yelken kulübe bağış yaptığı, Öğretmenevinde 10 bin TL ye vereceği yemeği birilerinin adamlarına 50-60 bin TL mal ettiği yemeğin parasını ödediği Köylere Hizmet Getirme Birliğinden takviye iş makinası kiralamış mı?
YOK!
Karın ilk yağmaya başladığı gün itibariyle yollarda tutunumunu engellemek için İş Makinalarını sahaya sürmüş mü? ( kar ilk yağmaya başladığında tutunumunu engellerseniz, karla mücadele kolaylaşır ve kapalı yol yok denecek kadar az olur)
YOK!
Yoğun Kar yağışı nedeniyle meydana gelebilecek Elektrik arızaları istikametlerini tesbit ettirip, oraların ulaşım ve onarım altyapısı ile ilgili hazırlıkları denetlemiş mi?
YOK!
Şehirmerkezinde yolların açılmaması ile ilgili krize müdahale edip, sorumlular hakkında gereğini yapmış mı?
YOK!
Peki Sonuç?
"Allah'ın rahmeti biz ne yapalım?"
Siz üzerinize düşen denetim, hazırlık ve eylem planlarını zamanında oluştursaydınız bugün vatandaşlar bu mağduriyetlerin büyük kısmı yaşamayacaklardı!
Ereğli halkının yaşadığı bu denli sıkıntının altındaki tek neden bence bildirimi yapılan Yoğun kar yağışının (Doğal Afetin) risklerini öngörme sorumluluğu üstlenmemek, kriz masası oluşturup, tek merkezden olayı yürütme becerisi göstermemektir.
Ama Zonguldak yolunun kapanması nedeniyle Ereğli Belediyesi'nin yolda kalanlara ikram görüntülerinde boy göstermek sizin başarınız mı? Birilerinin başarısına figüranlık yapmak mı?
Yolları açılmayan köyler sizin sorumluluğunuzda değil mi Kaymakam Bey?
Elektriksiz, susuz, ekmek almaya bile ulaşma problemi yaşayan köylüsü, kentlisi sizi rahatsız etmiyor mu?
Evinde soğuktan titreyen, üşümesin diye battaniyelere sarılmak zorunda olan vatandaşlar sizi rahatsız etmiyor mu!
Sırf elektrik ve doğalgaz çalışmadığı be dönüşlerinde ısınamayacakları için sokakta karla oynamaya gönderilmeyen çocukların Özlemi sizi rahatsız etmiyor mu?
Tabi sizin tuzunuz kuru, Erdemir elektriği de, ısınma probleminizi de çözüyor!
Ne ala Memleket! Vatandaş donsun, mağdur olsun, sizin sorumluluğunuz olmasın!!!
Haa esnaf maske takıyor mu denetleyin, belki ulusal kanallara çıkarsınız!!!
Yazık!!!"