Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Başkan Vekili Hakkı Güney'in 'Açıklamalarıyla Zonguldak'ı karıştırmasınlar' açıklamasına yanıt verdi.

Tosun, iktidar partisi olarak CHP'yi eleştirdiklerini belirterek "Bence yanlış bir söylemede bulunmuş. Vatandaş zaten görüyor belediyenin halini. Bugün bir yağmur yağdı, Acılık ve Kadırga'nın ne halde olduğunu gördüler" dedi.

Zonguldak Belediyesi'nin tescilli binayı yıkmaya çalışması ve Anıtlar Kurulu tarafından durdurmasıyla ilgili konuşan Tosun "Buna cevap verirsem CHP'yi karıştırmış olurum. Benim karıştırmama gerek yok. Onlar zaten karıştırmış. Demek ki biz karıştırmamışız, onlar kendi kendilerine karıştırmışlar" dedi.

"İL BAŞKANIMIZIN 'KARIŞTIRIYORLAR' DİYE BEYANAT VERMESİ HİÇ ŞIK OLMAMIŞ"

Tosun, Pusula'nın sorularını şöyle yanıtladı; "Açıklamalarımızla Zonguldak'ı karıştırmayı düşünmüyoruz. Biz iktidar partisiyiz, onlar da muhalefet partisi. Burada belediyede iktidarda onlar var, biz de onları eleştiriyoruz. Onları sadece iktidar partisinin mensupları değil vatandaşlar da eleştiriyor. Bence yanlış bir söylemede bulunmuş. Vatandaş zaten görüyor belediyenin halini. Bugün bir yağmur yağdı, Acılık ve Kadırga'nın ne halde olduğunu gördüler. İl başkanımızın 'Karıştırıyorlar' diye beyanat vermesi hiç şık olmamış. Biz meydanda gözüken eksiklikleri söylüyoruz. Vatandaşımızın taleplerini dile getiriyoruz."

"18 AĞUSTOS'TAN SONRA ADAY ÇALIŞMALARINA AĞIRLIK VERECEĞİZ"

Ak Parti'nin belediye başkan aday hazırlığı ile ilgili soruyu yanıtlayan Tosun, şöyle konuştu; "Şu an için yerel seçimlere 8 ay süre var. Öncelikle Ağustos'ta büyük kongremiz var. Kongremizin hazırlıklarıyla uğraşıyoruz, o yapılsın, partimizin yönetim şekli yeniden belirlensin. Sonrasında belediyelerle ilgili çalışmalar daha hızlı bir şekilde yapılacak. Bütün Türkiye'de olduğu gibi Zonguldak'ta da bu çalışmalar var, Genel Merkez tarafından yürütülüyor. İleriki zamanlarda anketler yapılır, kamuoyu yoklamaları yapılır. Genel Merkez, milletvekilleri ve il başkanlarıyla görüşülür. Sonrasında adaylar yavaş yavaş belirlenmeye başlar. Önemli olan projeyle adayların gelip illerinde ya da ilçelerinde insanları mutlu edecek belediyecilik yapmalarıdır. AK Parti'nin en büyük görevi budur, belediyelerde başarılı olmuştur. 18 Ağustos'tan sonra bu çalışmalara daha çok ağırlık verilecek. Zonguldak'ta her vatandaşımız bu göreve talip olabilir. Bizim amacımız Zonguldak Belediyesi'ni almaktır."

Editör: Pusula Gazetesi