Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde hayırsever Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz'un adını taşıyan 24 derslikli ilkokulun yapımının tamamlanması ile bir okul daha tekli eğitime geçti. 35 bin öğrencinin bulunduğu Ereğli ilçesinde halen 6 okulda çiftli eğitim yapılıyor.

ZONGULDAK'TA 35 BİN ÖĞRENCİ SAYISI İLE EREĞLİ, 3'TE BİRLİK ORANI BÜNYESİNDE BARINDIRIYOR

Kdz. Ereğli ilçesinde hayırsever Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz çifti tarafından yapımı üstlenen 24 derslikli ilkokulda 2017-2018 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde faaliyete geçti. Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz çiftinin daha önce yaptırdığı ortaokulda halen 710 öğrenci eğitim görürken, yapımı tamamlanarak faaliyete geçen ilkokulda ise 701 öğrenci eğitim görecek. Kdz. Ereğli ilçesinde halen Gülüç Vesile Dikmen ilk ve ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Erdemir İlkokulu, Kepez İlkokulu ve Kepez İzmirlioğlu okullarında derslik yetersizliği nedeniyle çiftli eğitim yapılıyor. Anaokulu, ilk, orta, lise ve dengi okullarda yaklaşık 100 bin öğrencinin eğitim gördüğü Zonguldak'ta 35 bin öğrenci sayısı ile Ereğli 3'te birlik oranı bünyesinde barındırıyor. Kdz. Ereğli'de eğitimde yatırımların gecikmesi nedeniyle tekli eğitime geçilemezken, öğrenci velileri ve eğitimciler yeni yatırımların bir an önce yapılmasını istedi.
Kdz. Ereğli ilçesinde 2019 yılında Gülüç Beldesi'ne 24 derslikli, Cumhuriyet Ortaokulu'na 24 derslikli, Kepez'de ki Ticaret Lisesi yanına 16, Kavaklık Mahallesi'ne 24 ve Bağlık Mahallesi'nde ki İzmirlioğlu İlkokulu yanına 16 derslikli bina yapıldığında tekli eğitime geçilmesi planlanıyor.

Editör: Pusula Gazetesi