Zonguldak Merkez Cumhuriyet Ortaokulu Müdür Yardımcısı Öğretmen Sinan Gebedek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, okuldaki 30 öğrencinin EBA sisteme giremediğini belirterek çağrı yaptı.
Gebedek'in çağrısı şöyle: "Merhabalar kıymetli dostlar. Okulumuz uzaktan eğitim sürecinde Öğretmenlerde yüzde yüz, öğrencilerde ise yüzde 90 ile ilçe genelinde 13. olmuştur. Sisteme giriş yapamayan sadece 30 ögrenci kalmıştır. Sizlerden ricam evde kullanmadığınız ve Eba yüklenebilecek telefon, tabletiniz var ise, ya da süreç sonunda geri almalık, hediye etmelik bir cihazı bize ulaştırırsanız bizi ziyadesiyle memnun edersiniz. Her öğrenci bir denizyıldızı ve denizle buluşmayı hak ediyorlar."
Pusula, Zonguldak için bir şey yapmaya çalışan yada bu yönde uğraş veren tüm sivil toplum örgütlerini, kurum ve kuruluşları, uzaktan eğitim gören çocukların bilgisayar, tablet ve telefon ihtiyacının karşılanması konusunda çağrı yapıyor.
Zonguldak TSO, Zonsiad, 67'liler Platformu, öncülüğünde başlatılacak kampanyaya Zonguldak halkının destek vermesi gerekiyor.