Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan "Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkelerinde Kütüphane Kurulmasına İlişkin İş Birliği" protokolü kapsamında Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Zengin de Devrek'te kitap bağışı kampanyası başlattı.
Ceza İnfaz Kurumları kütüphaneleri için başlatılan "Bir Kitap Bir Umut" adlı kampanya çerçevesinde Devrek Adliye Binası Salonunda stant kuruldu.
Devrek Başsavcısı Yasin Zengin burada yaptığı konuşmada, "Bakanımız Sayın Abdulhamit Gül himayelerinde ülke genelinde başlatılan 'Bir Kitap Bir Umut' adlı kitap bağışı kampanyamızı Devrek'te de başlatmış bulunuyoruz.
Cezaevindeki hükümlü ve tutukluların canı, güvenliği, onuru eğitim hakkı ve sağlığının devlete emanet olduğunu, kitabın en iyi dost, en iyi arkadaş olduğu gerçeğini de göz önünde bulundurularak bu anlamlı kampanyamıza herkesin kitap bağışında bulunmasını istiyoruz" dedi.
Kampanyaya ilk kitap bağışını Devrek Adliyesi Yazıişleri Müdürü Durmuş Alaz'ın kızı Doğa Alaz yaptı. Alaz "Sen Benim Oniki Yaşımsın" kitabını bağışladı.
Kampanyaya Devrek Cumhuriyet Savcıları, Hakimler ve Devrek Açık Cezaevi Müdürü ve öteki ilgililer kampanyaya destek vererek kitap bağışında bulundu. Kampanya 16 Haziran 2021 tarihine kadar devam edecek. Törene Devrek Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mustafa Durgut da katıldı.
Devrek Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen kampanya kapsamında Pazartesi günü Devrek Belediyesi'nin katkılarıyla Devrek Cumhuriyet Alanı'nda da kitap toplama standı açılacak.