Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessese Müdürlüğü İdari Müdür Yardımcısı İlyas Kayalı, bugün itibari ile Kuruma istifa dilekçesini sundu.

İlyas Kayalı, 27'nci dönem Zonguldak milletvekili aday adaylığı için istifa dilekçesini verdiğini belirterek, "Adaylığım ile ilgili üst düzey görüşmelerim oldu. Siyasi duruşum, siyasi görüşüm bana uygun olan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) olduğu için aday adaylığı müracaatımı da AK Parti'ye yaptım. Özgeçmişimden de anlaşılacağı üzere Zonguldak'ı çok iyi tanıyan, TTK ve Zonguldak sorunlarını çok iyi bilen birisiyim. Genel Merkezimizin uygun görüşleri doğrultusunda da partime hizmet etmek için aday oldum. Yapılacak olan seçimlerin şimdiden ülkemize ve milletimize hayırlı olsun."

İLYAS KAYALI KİMDİR?

Karabük'ün Yenice ilçesine Bağbaşı Köyü'nde 1971 yılında doğdu. 2000 yılında Türkiye Taşkömürü Kurumu'na memur olarak iş başı yaptı. TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü'nde şeflik görevini sürdürürken, 5 Mart 2018 tarihinde TTK Üzülmez Müessese Müdürlüğü'ne İdari Müdür Yardımcısı olarak atandı.

Evli ve bir çocuk babası olan İlyas Kayalı, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sosyal Bölümler mezunu.

Editör: Pusula Gazetesi