Daha önce Zonguldak-İstanbul, Zonguldak-Trabzon seferi yapan, ancak yolcu azlığı nedeniyle uçuşlarını durduran Borajet'le ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Borajet'in uçuşlarını tamamen durdurduğu, sattığı biletlerdeki uçuş haklarını da Türk Hava Yolları'na (THY) devrettiği açıklandı.

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'nın, Borajet'in uçaklarını alıp operasyona başlayacakları yönündeki açıklaması, Zonguldak için de umut oldu.

Bilindiği gibi Borajet'in elinde Zonguldak Havalimanı'na rahatlıkla inip-kalkabilen uçaklar bulunuyor.

Konuya ilişkin Hürriyet Gazetesi'nde yayınlanan haber şöyle:

Türk Hava Yolları, geçen hafta yolcu operasyonunu durduran Borajet'in uçabilir durumdaki Embraer 190 serisi yolcu uçaklarını, pilot ve kabin memurları ile almak üzere görüşmelere başladı. Şirket uçuşlarını durduğunda filosunda 4'ü uçabilir, 6'sı da yedek parça bekleyen toplam 10 adet Embraer 190/195 serisi bölgesel uçak bulunuyordu.

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, görüşmelerin yapıldığını doğruladı, ancak halka açık bir şirket olduklarını, konunun resmiyete dökülmeden açıklama yapamayacaklarına dikkat çekti. Aycı, "Filo perspektifimiz açısından bize uyan şartlar meydana gelirse, ilgilenebileceğimiz durumlar var. Arzu ettiğimiz şartlar oluştuğunda neden olmasın" dedi.

THY, alt markası Anadolujet üzerinden bir dönem Borajet'ten hem pervaneli ATR72, hem de Embraer 190 serisi uçakları ekipleriyle kiralamıştı. Bu uçaklarla Tokat, Siirt gibi mevcut filodaki yolcu uçakların inemeyecekleri şehirlere seferler düzenlenmişti.

Halen şirkette 76 kaptan pilot ve ikinci pilot ile 120 kabin memuru bulunuyor. Borajet'teki pilotların ve kabin memurların THY'ye alınmasıyla ilgili olarak ise İlker Aycı, "Şirketle görüşmelerimizi Genel Müdürümüz Bilal Ekşi gayet iyi yönetiyor. Standartlarımızı tutan, ihtiyacımız olan pilot ve kabin memurlarını alabiliriz. İnsan kaynaklarını değerlendirebiliriz" diye konuştu.

18 MAYIS 2010'DA SEFER BAŞLAMIŞ, 19 NİSAN 2013'DE SONA ERMİŞTİ

Zonguldak-Trabzon ve Zonguldak-İstanbul uçak seferleri Borajet tarafından 18 Mayıs 2010'da tarihinde başlatılmış, İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı'ndan Zonguldak Havaalanı'na inen uçak mürettebatı ve yolcular çiçeklerle karşılanmıştı. İlk başlatılan uçuşlar bir süre sonra durmuştu.

Ancak 23 Kasım 2012 tarihinde ikinci kez başlatılan Zonguldak-Trabzon ve Zonguldak-İstanbul seferleri, yeterli yolcu potansiyeli bulunamadığı gerekçesiyle 19 Nisan 2013 tarihinde tamamen durdurulmuştu.

Zonguldaklılar, yıllardır yurt içi seferlerinin başlaması için mücadele veriyor.

Editör: Pusula Gazetesi