EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde maden ocağında meydana gelen göçükte ölen ve memleketi Zonguldak'ta toprağa verilen işçi 45 yaşındaki Niyazi Akçay'ın emekliliğine 1 yıl kaldığı ve bir hafta önce işe başladığı öğrenildi.
Önceki gün akşam saatlerinde ilçeye bağlı Küçükdoğanca Köyü yakınlarındaki özel bir şirkete ait kömür ocağında meydana gelen göçükte işçi Niyazi Akçay'ın toprak yığınının altında kalarak hayatını kaybetti. Mesai arkadaşları tarafından ocaktan çıkarılan Akçay'ın cesedi incelemenin ardından otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Akçay'ın cenazesi dün akşam saatlerinde memleketi Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ne bağlı Dağlıca Köyü'ne getirildi. Ailenin cenazeyi bekletmekten vazgeçmesi üzerine evinde alınan helallik sonrası köy meydanında cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Akçay'ın yakınları ve iş arkadaşları katıldı. Evli ve 4 çocuk babası Akçay, cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.
İŞ BULAMAYINCA EDİRNE'YE GİTTİ
Niyazi Akçay'ın ağabeyi Yılmaz Akçay, kardeşinin belinden geçirdiği ameliyat sonrası yaklaşık 2 ay çalışamadığını, 1 hafta önce Edirne'de işe başladığını söyledi. Köy muhtarı İbrahim Aydın da Akçay'ın köyde çok sevilen bir insan olduğunu ve acılarının büyük olduğunu anlatarak, şöyle dedi:
"Belinden geçirdiği ameliyat sonrası çalışamadı bir süre. Birkaç ay sonra düzeldi. Çocukları okuyordu, çalışmak zorundaydı. Ameliyatından önce Zonguldak'ta maden ocağında çalışmıştı. Burada iş bulamayınca Edirne'ye gitti. Daha önce Keşan'da da çalışmıştı. O yüzden orayı bildiği için gitti. Ailesi köydeydi. Emekliliğe 1 yıl kalmıştı. Allah rahmet eylesin."

Editör: Pusula Gazetesi