Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Suriye Afrin'de terör örgütlerine karşı yürüttüğü "Zeytin Dalı Harekatı" devam ediyor. Kahraman Mehmetçiğe, Türkiye'nin dört bir yanından büyük destek veriliyor.

Zonguldak-Kozlu Üst Yol Dolmuş Durağı yönetimi de, 17 Mart 2018 Cumartesi günü bir günlük hasılatını Mehmetçik Vakfı'na bağışlama kararı aldı.

Zonguldak-Kozlu Üst Yol Dolmuş Durağı yönetiminin açıklaması şöyle:

"18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi'nin sene-i devriyesinin yaklaştığı şu günlerde, ecdadımızın kıymetli torunları Türk Silahlı Kuvvetleri'nin eşsiz neferleri Suriye Afrin'de 'Zeytin Dalı Harekatı'nda vatanımızı canları pahasına bir kez daha şerefle korumanın mücadelesini başarıyla sürdürüyorlar. Bundan 103 yıl önce Kahraman Mehmedim nasıl dünyaya dimdik durduysa, bugün de aynı şeref, izzet, merhamet ve cesaretle Kahraman Ordumuz, çeşitli mihraklara karşı eşsiz mücadelesini sürdürüyor. Bugünün dünden farklı olmadığını bilen bizler, günlük hayatımıza dün olduğu gibi devam edebiliyorsak, çoluk-çocuğumuzla evlerimizde rahatça uyuyor, çarşıda-çevrede özgürce vakit geçiriyorsak, farkındayız ki Kahraman Mehmetçiğimiz sayesinde. Bizler Zonguldak-Kozlu Üst Yol Minibüs Dolmuş Durağı olarak; bu vesileyle vatanımızın teminatı şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sembolik anlamda da olsa, dualarımızın yanına rızkımızla da destek olmak bilinciyle 17 Mart 2018 Cumartesi günü 18 aracımız, çalışanlarımız ve dostlarımız ile bütün kazancımızı bağışlıyoruz. Zaman, birlik ve dirlik olma zamanı, farkındayız. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyor, Türkiye Cumhuriyeti'nin eşsiz kahramanlarını saygıyla selamlıyoruz. Allah askerimizin yar ve yardımcısı olsun. Sözlerimize İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Eroy'un Çanakkale şehitleri için yazdığı şiirle son veriyoruz:

Ey bu toprak için toprağa düşmüş asker,

Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer,

Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?

'Gömelim gel seni tarihe' desem sığmazsın."

Editör: Pusula Gazetesi