TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta 2018-2019 sezonunu tamamlayan Zonguldakspor'da sessizlik devam ediyor. Spor Yorumcusu ve futbol antrenörü Resul Kumaş Zonguldakspor'a destek çıkılması yönünde açıklamalarda bulundu. Kumaş Zonguldakspor'un bir efsane olduğunu, taraftarın da gözbebeği olduğunu belirterek görüşlerini dile getirdi. İşte o düşünceler ve görüşleri:

"1966 yılından bu güne tam 53 yıllık bir efsaneden söz ediyoruz. Neler geldi, neler geçti. Ama Zonguldakspor sevdası gerçek Zonguldak sevgisi olanlar için hiç bitmedi.

Yıllar içinde yokluklar gördü, yıkılmadı, varlıklar gördü şımarmadan taraftarına layık bir takım kimliği ile çabaladı.

Bir söz vardır "Bir kulüp o ilin kültürünü yansıtır ve temsil eder" Futbolda eski güzel anılarla avunmak nedense son yıllarda hiç gündemden düşmüyor.

Başarı olunca 'ben' olmayınca, yardım edilmiyor o yaptı, bu yaptı gibi saçma sapan laflar.

Her şey güzel olsun diye 2011 yılında borçlar nedeniyle isim değişikliği yapıldı, o günden bu güne gelindi.

İsim Zonguldak Kömürspor olunca takım yetim evlat gibi bırakılmaya başlandı. İşte acı veren de bu oldu. Kulüp için herkes bir şeyler yapmalı. Bu desteği son yıllarda görmüyoruz. Takım kiminse o yapsın demek olmuyor.

O zaman şu gerçeği kabul edelim. Kulübü yönetenler ne yaparsa yapsın eleştirme hakkınız olmuyor. Yanlışlıklar yok mu? Var. Ama düzeltilir..."

Editör: Pusula Gazetesi